Ga naar hoofdinhoud

Tweede halfjaar blijkt beter

Per saldo zijn er meer architecten, aannemers B&U, klusbedrijven en installateurs die in het tweede halfjaar een toenemend aantal offerteaanvragen en opdrachten van particuliere opdrachtgevers hebben gekregen. Dit had ook een positief effect op de omzet van deze bedrijven. Het wegvallen van de BTW-regeling heeft dus over de gehele linie geen negatieve effecten gehad op de bouw- en installatiesector. De vooruitzichten voor 2016 zijn ook positief.

Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy dat in de maanden oktober en november is uitgevoerd onder vierhonderd bedrijven.
Slechts één op de vijf ondernemingen heeft minder aanvragen en opdrachten gekregen en een lagere omzet behaald in het tweede halfjaar van 2015. Hier staat tegenover dat één op de drie bedrijven juist meer aanvragen en opdrachten heeft gekregen. Dit geldt voor opdrachten van zowel de particuliere als de professionele opdrachtgevers. Alles bij elkaar levert dit een positief saldo op, oftewel over de gehele breedte van de bouw- en installatiesector is een positieve ontwikkeling te zien. Ook als de procentuele daling of stijging in ogenschouw wordt genomen dan is het saldo nog positief, alhoewel wel iets minder positief. Dit betekent dat de daling bij bedrijven sterker is dan de stijging bij de andere bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer