Ga naar hoofdinhoud

Vadeko haalt investeerder aan boord

Houtskeletbouwer Vadeko zet in op groei en heeft daarom een minderheidsbelang in het bedrijf verkocht aan investeerder NIBC Mezzanine & Equity Partners. De onderneming steekt geld in uitbreiding van de productiecapaciteit en verdere automatisering van het fabrieksproces.

Vadeko is gevestigd in Winsum. De firma ontwerpt, produceert, transporteert en monteert prefab houtskeletbouwconstructies. Het aanbod reikt van dakelementen tot en met complete hsb-casco’s voor woningen. Het bedrijf staat sinds 2015 onder leiding van ondernemers Mark Timmer en Wiebe Postma.

Uitbreiding en acquisities

Komend jaar wordt er geïnvesteerd in de uitbreiding van gebouwen en onder andere een additionele productielijn, waarbij de nadruk op gevelelementen komt te liggen. Het is de bedoeling dat Vadeko dan ruim 50.000 vierkante meter aan extra gevelelementen per jaar kan maken.

Samen met NIBC wordt ook overwogen om acquisities te doen van andere prefab houtskeletbouwondernemingen, om op die manier schaalvoordelen en synergiën te benutten.
De huidige ondernemers blijven aan het roer en ontwikkelen de groeiplannen samen met het personeel. Vadeco kondigt aan het aantal medewerkers (sinds 2015 gegroeid van 40 naar 100 namen) de komende tijd uit te breiden.

Lees ook: Houtskeletbouw doet het 25% beter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer