Ga naar hoofdinhoud

Vakbonden verlengen 48-uurs staking

Stakers schrijven zich in op de eerste stakingsdag, 24 oktober.

Vakbonden CNV en FNV laten de 48-uurs staking van eind vorige week op maandag 6 november doorlopen. Zo wordt het werkproces verder ontregeld. Het kan de derde dag op rij zijn dat mensen het werk neerleggen.

Op 2 en 3 november werd er ook landelijk gestaakt door leden van de FNV en CNV die dat wilden. Er wordt nog steeds actie gevoerd voor betere afspraken in de cao voor de houthandel, waar circa 6.000 werknemers onder vallen.

Eerder waren er al werkonderbrekingen in de provincies Noord-Brabant, Utrecht, Noord-Holland, Zeeland en Zuid-Holland. En was er de week er voor al een landelijke 24-uurs staking in Goirle. ‘Nog meer stakingen zijn aanstaande,’ stelt de FNV.

‘Al die acties hebben de werkgevers tot nu toe niet kunnen bewegen om met een beter voorstel te komen. Het wordt een strijd van de lange adem’, concludeert CNV-er Saskia Spaargaren. Maar daar is ze niet bang voor. ‘Ik heb veel medewerkers inmiddels persoonlijk gesproken. En ze staan voor wat ze willen. De een voor zijn collega’s, de ander voor eindelijk eens een loonsverhoging en weer een ander omdat die simpelweg ook onder de cao wil vallen.’

Uit een poll op LinkedIn van Houtwereld geeft 64 procent van de bedrijven aan geen last van de stakingen te hebben, 36 procent ondervindt wel hinder. 25 bedrijven hebben hun stem uitgebracht.

Werkgevers klagen bij monde van de VVNH dat de bonden nu weigeren te overleggen. Volgens de FNV moeten de werknemers eerst met een beter loonaanbod komen, wil de vakbond weer verschijnen aan de onderhandelingstafel. Dit is voorgelegd door Houtwereld aan de VVNH maar een reactie blijft uit.

Lees meer over het cao-traject

3 reacties op “Vakbonden verlengen 48-uurs staking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer