Ga naar hoofdinhoud

Verbouwing Smartply OSB-fabriek op schema

Een jaar na een investering van € 44,4 miljoen, ligt de upgrade van de OSB-fabriek van Medite Smartply in County Waterford op schema. Dit ondanks de verwachte tegenslagen als gevolg van de aanhoudende COVID-19-pandemie. Medite Smartply is onderdeel van Coillte, het grootste commerciële bosbouw- en landontwikkelingsbedrijf van Ierland.

De investering werd gedaan om de drogers te upgraden, die sinds 1996 continu in bedrijf waren. Dit levert straks een verbouwde fabriekslocatie op met een droog-, energie- en filtersysteem dat de grondstoffenefficiëntie en de betrouwbaarheid optimaliseert. Daarnaast vergroot de verbouwing de fabriekscapaciteit.

Strategie en groeiplan

De eerste aankondiging van de investering kwam op een belangrijk moment. Het bedrijf wilde de productieniveaus opschalen om aan de aanhoudende vraag naar haar OSB-platen te voldoen. Deze vraag is in 2020 en de eerste helft van 2021 niet afgenomen.

De verbeterde output, als gevolg van de verbouwing, zal de productbeschikbaarheid verder verhogen. Hierdoor is het bedrijf in staat om zowel bestaande klantrelaties te verstevigen als nieuwe kansen binnen de markt te ontwikkelen als onderdeel van de strategie en het groeiplan.

Efficiënte samenwerking

“We zijn verheugd dat ons werk tot nu toe zijn vruchten afwerpt. Ons team heeft efficiënt samengewerkt te midden van de onzekerheid van de pandemie om het schema te handhaven”, zegt Chris King, Managing Director. “We leveren onze plaatproducten straks aan nog meer klanten, terwijl we ook een economische impuls geven aan de regio Waterford. Daarbij produceren wij een product op duurzame wijze met hoge kwaliteit. We zijn dan ook trots dat we de beschikbaarheid van de producten voor ons internationale klantenbestand kunnen vergroten.”

Dit was de tweede significante investering die in de afgelopen vijf jaar in SMARTPLY werd gedaan. In 2016 is een bedrag van € 59 miljoen in het bedrijf geïnvesteerd. De eerste prognoses tonen aan dat het project in het tweede kwartaal van 2022 voltooid zal zijn, waarvoor de vooruitzichten positief blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer