Ga naar hoofdinhoud

Verder werken aan historische houtzaagmolen

De demontage van de monumentale houten droogloodsen rond houtzaagmolen De Otter (1631) aan de Kostverlorenkade in Amsterdam Oud-West is gestart. Zodra de gemeente de kademuur heeft vernieuwd, worden de droogloodsen gerestaureerd, verduurzaamd en teruggezet.

Sinds april 2019 is De Otter eigendom van houthandel G.T. van der Bijl. De aandeelhouders – de familie Eras, Wijnand Luttikholt en Guido Mensink – laten de molen weer permanent draaien en gaan het terrein in zijn oorspronkelijke staat herstellen en verduurzamen.

Monumentenzorg

Voor de demontage van de droogloodsen en de tijdelijke opslag van de houten draagconstructie, onder supervisie van Monumentenzorg, is Windmolenmakerij Saendijck ingeschakeld. Komende weken worden ook de dakpannen zorgvuldig verwijderd, schoongemaakt en opgeslagen. Staan de nieuwe kademuren er, dan keren de herstelde droogloodsen terug op hun vertrouwde plekken.

Het project is in het vierde kwartaal van 2021 klaar. Tijdens de werkzaamheden draait de molen gewoon door, zoals de buurt gewend is, dankzij de hulp van alle betrokken molenaars.

Lees ook: Houthandel koopt houtzaagmolen

Lees ook: Houtzaagmolen zaagt weer

(foto’s: Willem de Kam)

Eén reactie op “Verder werken aan historische houtzaagmolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer