Ga naar hoofdinhoud

Vertrouwen in houtindustrie keldert

De hout- en bouwmaterialenindustrie is niet langer de meest optimistische industriële bedrijfstak van Nederland, wat zij maandenlang is geweest. Het producentenvertrouwen van de makers van houtproducten en bouwmaterialen liep in januari 2020 fors terug ten opzichte van december 2019.

Het producentenvertrouwen in de gehele industrie daalde in januari 2020 ten opzichte van een maand eerder, zo constateert het CBS. Het vertrouwen ging van 2,9 in december 2019 naar 2,5 in januari 2020. De ondernemers waren vooral minder blij met hun orderpositie.

Producenten in de industrie oordeelden in januari wel positiever over de verwachte bedrijvigheid. Hun mening over de voorraden gereed product veranderde nauwelijks.

Houtindustrie

In januari bleek de papier- en grafische industrie het meest optimistisch. De producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie waren echter een stuk minder positief dan een maand eerder: het saldo liep terug van 14,2 in december jl. naar 2,1 in januari 2020. Ook in de transportmiddelenindustrie verslechterde het producentenvertrouwen aanzienlijk.

De bezettingsgraad van machines en installaties in de industrie is bij aanvang van het eerste kwartaal 2020 uitgekomen op 82,7 procent. Daarmee ligt de benutting van het machinepark op het laagste niveau in drie jaar tijd.

Lees ook: Vertrouwen houtindustrie schiet omhoog

Eén reactie op “Vertrouwen in houtindustrie keldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer