Ga naar hoofdinhoud

‘Vervang oude deur door 54 mm deur’

Buitendeuren vervangen bij onderhoud? Kies dan voor iets dikkere 54 mm deuren met isolerende beglazing en de juiste dichtingen. Daarvoor pleit GND Garantiedeuren. Bij deze organisatie zijn diverse fabrikanten van houten deuren aangesloten.

Drie van de vier bestaande woningen in Nederland zijn nog onvoldoende geïsoleerd. Bij de isolatie van de gevel spelen goed isolerende deuren en deur-kozijncombinaties een belangrijke rol. Door een buitendeur van 38 mm dik te vervangen door een uitvoering van 54 mm stijgt de isolatiewaarde echter fors.

Nieuwbouw en vervanging

Voor nieuwbouw is de 54 mm-deur al 20 jaar de standaard. Bij zeer energieneutrale woningdeuren hebben we het zelfs over een dikte van 67 tot 80 mm. Toch blijken in bestaande woningen technisch achterhaalde en slecht isolerende 38 mm-deuren nog dagelijks te worden vervangen door precies dezelfde soort exemplaren.

Dat moet anders, vindt GND. Het toepassen van een iets dikkere, hoogwaardig isolerende 54 mm-deur met isolerende beglazing en de juiste dichtingen levert immers een veel beter resultaat op. Daarbij kun je de beperkte meerkosten snel terugverdienen.

Isolatieklasse

Daarnaast kun je sinds kort via het GND-zekerheidslabel de isolatieprestatie van een deur uitlezen. Wie het label met de QR-code aan de scharnierzijde van deur scant, ziet meteen de isolatieklasse.

Lees ook: Deurprestaties op website

Eén reactie op “‘Vervang oude deur door 54 mm deur’

  • Peter Kuin

    Voor nieuwbouw mag “al” 20 jaar 54 mm de norm zijn. Ik vind niet dat je een flinke stap zet als je nu gaat vervangen voor een norm van 20 jaar oud.
    Bij ons was 56 mm deurdikte 40 jaar geleden al de standaard. Ondertussen zitten we al op 66 mm als minimale deurdikte. Je kunt daar dan ook gewoon alle (veiligheid)isolatieglas zonder die lelijke opdeklatten op monteren.
    Meestal is het ook beter om kozijn en deur te vervangen. Dat geeft een veel beter eindresultaat dat voldoet aan alle huidige normen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer