Ga naar hoofdinhoud

Vier keer getild

Meester-parketteur Benno Broen van de firma Hout van Hout in Oldenzaal levert aannemers niet meer op de pof. Hij is voor de vierde keer dit jaar het schip ingegaan na een levering van houten vloeren aan een aannemer die failliet ging.

Dit schrijft dagblad Tubantia.
De laatste aannemer was het recent gefailleerde WBC uit Winterswijk. Een exact schadebedrag van de vier faillissementen van opdrachtgevers waarin voor Broen niets meer te halen valt, wil de Oldenzaalse ondernemer niet geven. “Maar ik kan je wel zeggen dat iemand daar een jaar lang goed van kan leven en ook nog een mooie auto kan kopen.”
Toen vorige week een brief van curator Jongerius bij Hout van Hout met het faillissement van WBC in de brievenbus viel, was de maat vol. De curator verzocht Broen een vordering bij hem in te dienen voor het geleverde hout. De ondernemer weet al dat hij daar niks van terug zal zien.
“Voortaan lever ik geen vloeren meer aan aannemers, tenzij alles honderd procent vooruit is betaald”, zegt Broen. Hij wil met zijn verhaal andere ondernemers waarschuwen om alert te zijn op een mogelijk faillissement van een klant. “Beter een klant kwijt dan een klant die niet betaalt.” Een vertegenwoordiger van WBC wilde geen commentaar geven. (bron: Tubantia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer