Ga naar hoofdinhoud

Vliegende Meubelmakers gezocht

Stichting de Vliegende Meubelmakers zoekt vakmensen die mee willen doen met zomerprojecten in 2020 die plaatsvinden in Bangladesh, Kenia, Zuid-Afrika in Zambia.

Vliegende Meubelmakers dragen skills over, maken meubels en doneren gereedschap in actuele hulpsituaties en bij vergeten groepen. De stichting zoekt ieder jaar vrijwilligers die bevlogen zijn met hun hart en handen. Van hen wordt gevraagd of zij in de zomer drieënhalve week vrij willen houden om ter plekke meubels te maken met en voor lokale bewoners en hen het meubelmakersvak willen leren.

Zomerprojecten

Voor de vijftiende keer vliegen vier groepen van zes tot acht vrijwilligers uit. In 2020 voert de reis naar twee nieuwe landen (Bangladesh en Zambia) en naar twee andere projecten in Zuid-Afrika en Kenia. Er worden meubels gemaakt voor een instelling voor mensen met een lichamelijke beperking in Dhaka, Bangladesh. In Kenia gebeurt dat voor een organisatie die is opgericht voor mensen met epilepsie.

In Zuid-Afrika vervaardigen de vrijwilligers meubels voor een instelling die Aids-wezen ondersteunt en in Zambia gaan zij aan de slag voor een gemeenschapshuis in Chilonga, om de bevolking bewuster te maken van de voordelen en het belang van duurzaam bosgebruik.

Voorlichting

Vliegende Meubelmakers geeft drie voorlichtingsbijeenkomsten op de MBO-vakschool HMC in Amsterdam:
maandag 4 november van 18.00-19.00 uur
zaterdag 9 november van 14.00-15.00 uur
zaterdag 14 december van 14.00-15.00 uur

Klik HIER voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer