Ga naar hoofdinhoud

VolkerWessels voert Forest50 aan

Volker Wessels staat bovenaan de Forest50

Sinds 2015 publiceert FSC Nederland jaarlijks de Forest50. Dit is een lijst waarop de vijftig bouwbedrijven staan die het meest gebruik maken van duurzaam (gecertificeerd) hout én ook communiceren over het belang van verantwoord bosbeheer. Dit jaar staat Volker Wessels bovenaan, gevolgd door Slokker Bouwgroep en BAM.

Volgens FSC Nederland ontlopen de bouwbedrijven in de top van de ranking elkaar nauwelijks als het gaat om de toepassing van gecertificeerd hout in bouwprojecten. VolkerWessels maakt echter een verschil door met eigen houtbouwconcepten te werken en daarnaast minder bekende tropische houtsoorten toe te passen in projecten. Dat laatste is belangrijk om duurzaam beheer van tropische bossen te stimuleren.

Innovatief

Wyke Smit, directeur van FSC Nederland: “VolkerWessels is een bedrijf dat zich al jaren in de top van de ranking bevindt. Toch weet het steeds weer een nieuwe stap te zetten in het gebruik van duurzaam hout in het bouwproces. Een echte koploper én inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven in de bouwsector. Ik wil ook de andere bouwers in de top 10 van de Forest50 een dikke pluim geven. Zonder uitzondering zijn dit bedrijven die meer dan 90% gecertificeerd hout inkopen, en dit ook meetbaar maken.”

Gelukkige winnaar

Jan de Ruiter is Voorzitter Raad van Bestuur VolkerWessels en reageert verheugd op de prijs: “Wij zijn trots dat we dit jaar de Forest50 mogen aanvoeren. Het is een bekroning voor het beleid dat we de afgelopen jaren hebben gevoerd en een compliment voor alle pioniers binnen ons bedrijf die hieraan hebben bijgedragen. Bouwen met hout uit duurzaam beheerde bossen helpt ons bij het behalen van onze doelstelling om emissieloos en circulair te bouwen. Als één van de grootste ontwikkelaars en bouwers van het land kunnen we écht impact maken door gebruik te maken van duurzaam ingekochte houtsoorten. We gaan dus absoluut door op de ingeslagen weg.”

Criteria Forest50

In de Forest50 ranking kunnen bouwbedrijven in totaal 135 punten verdienen. Belangrijke criteria zijn het totaal toegepaste percentage gecertificeerd hout, de mate waarin houten kozijnen worden toegepast, het toepassen van eigen houtbouwconcepten en de communicatie over het belang van duurzaam hout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer