Ga naar hoofdinhoud

Voordrachten welkom voor houtwedstrijd

In het kader van de Houtwereld Praktijkdag 2017 zijn het vakblad Houtwereld, Ingenieursbureau Evan Buytendijk en Accsys Technologies op zoek naar hét product dat de titel ‘Slimste Toekomstgerichte Houtoplossing 2017’ verdient. Bedrijven en organisaties kunnen hiertoe nieuwe producten, oplossingen en concepten voordragen. Dat is mogelijk tot en met vrijdag 15 september.

De Houtwereld Praktijkdag wordt gehouden op vrijdag 10 november dit jaar. Organisator is het vakblad Houtwereld in samenwerking met Ingenieursbureau Evan Buytendijk. Accsys Technologies in Arnhem is ditmaal het gastbedrijf, waar de Praktijkdag zal plaatsvinden.

 

Het thema luidt: ‘Waar gaan we heen met Hout?’. Gelieerd aan dit thema wordt de wedstrijd ‘Slimste Toekomstgerichte Houtoplossing 2017’ opgezet.

Tot uiterlijk vrijdag 15 september kunnen er voordrachten voor deze titel worden ingediend via houtwereld@nijgh.nl.

 

Criteria:

 

– Er kunnen nieuwe producten, systemen, concepten en diensten/serviceverlening worden voorgedragen, die maximaal 1 jaar op de markt zijn

– De voordracht dient hout(vak)gerelateerd te zijn

– De voordracht dient innovatief en toekomstgericht te zijn

– De voordracht dient duurzaam te zijn (indien toepasselijk: met een certificaat van bijvoorbeeld FSC, PEFC, BREEAM, Cradle-to-Cradle etc.)

– De voordracht dient voor de langere termijn (10 jaar) breed inzetbaar te zijn (het moet relatief grootschalig ingezet kunnen worden, niet een exclusief product/idee voor een zeer beperkte markt of alleen een ontwerp)

– Er kunnen zowel Nederlandse als niet-Nederlandse bedrijven/organisaties meedoen (mits met officiële vertegenwoordiging in Nederland; er moet een aanspreekpunt zijn dat inhoudelijk goed mee kan praten over de oplossing en dat officieel het woord kan voeren namens de producent)

– Per bedrijf/organisatie kan maximaal 1 product (e.d.) worden voorgedragen.

 

Procedure:

 

Op maandag 18 september worden de ontvangen voordrachten (die voldoen aan de gestelde criteria) omgezet in genomineerden. Op deze genomineerde producten (e.d.) kan aansluitend online gestemd worden. Dat zal een Top 10 van producten opleveren waarvoor de meeste stemmen zijn ontvangen.

Deze Top 10-producten willen wij graag op vrijdag 10 november tonen op de Houtwereld Praktijkdag 2017 in Arnhem. Alle deelnemers kunnen die dag ‘live’ stemmen op hun favoriete product. Hun stemmen tellen dubbel en worden opgeteld bij de eerder ontvangen digitale stemmen.

Tijdens de borrel wordt de winnaar bekendgemaakt en gehuldigd. Het winnende product (plus zijn fabrikant/leverancier) wordt in het zonnetje gezet, ontvangt een uitgebreid gratis mediapakket en krijgt veel publiciteit.

 

Voordrachten voor deze wedstrijd kunnen tot en met vrijdag 15 september worden ingediend via een e-mail (met foto’s) aan houtwereld@nijgh.nl

 

Vorige winnaars:

* De wedstrijd ‘Slimste Comeback in Hout 2015’ werd gewonnen door Stadshout in Amsterdam, die stadsbomen een hoogwaardig tweede leven geeft;

* De wedstrijd ‘Slimste Exterieurproduct 2014’ werd gewonnen door de Weekamp TriComfort, een deurenconcept van Weekamp Deuren;

* De wedstrijd ‘Slimste Renovatieproduct 2013’ werd gewonnen door een renovatie- en nieuwbouwkozijn van thermisch gemodificeerd Finti-hout.

 

Voor meer informatie: www.houtwereldpraktijkdag.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer