Ga naar hoofdinhoud

VORM neemt Houtbouwfabriek DTA over

Bouwbedrijf en projectontwikkelaar VORM uit Rotterdam heeft Houtbouwfabriek DTA B.V. in Middelharnis overgenomen. Deze overname stelt hen in staat de productie van grondgebonden houtbouwwoningen te vergroten en de ontwikkeling van seriematige appartementen te laten groeien. Het bedrijf wil hiermee de realisatie van meer betaalbare woningen duurzaam te versnellen.

VORM wil hiermee een volgende stap zetten in haar ambitie om in 2025 de meest verantwoordelijke en innovatieve bouwende ontwikkelaar van Nederland te zijn. “Wij willen dat onze onderwijzers, verplegers en onze kinderen straks wél de keuze hebben om in de stad te blijven wonen in een fijne en leefbare buurt. De overname helpt ons sneller te innoveren. Het ligt in lijn met onze duurzaamheidsambities”, vertelt CEO Hans Meurs van VORM.

Visie VORM op de overname

VORM wil continue innoveren en op zoek gaan naar kansen die bijdragen aan de ambitie van de organisatie. Dit doet de organisatie, naast eigen initiatieven, door veelbelovende marktpartijen via overname toe te voegen aan de VORM-familie. “De ontwikkeling en productie van houtbouwwoningen, appartementen en innovatieve woonproducten vindt dankzij deze overname vanaf nu grotendeels plaats in onze eigen houtbouwfabriek in Middelharnis. Daarnaast helpt de overname ons om nog slimmer te opereren. We kunnen samen nieuwe houtbouwproducten ontwikkelen, die bijdragen aan het duurzaam versnellen van de enorme woningbouwopgave in Nederland”, aldus Meurs.

Nimbel en DAT bouwsystemen

DTA richt zich vanuit DAT Bouwsystemen met het product Construq op prefab vrijstaande woningen voor de particuliere woningbouw. Met Nimbel richt het bedrijf zich op seriematige bouw van grondgebonden woningen en appartementen in bestaande en nieuwe buurten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer