Ga naar hoofdinhoud

VVNH doet oproep

Namens het Fonds OO&A verzoekt de VVNH werkgevers om informatie te verstrekken voor de overlijdensrisicoverzekering in de houthandel. Wie geen brief ontving en wel personeel in dienst heeft met een inkomen van meer dan € 61.405,–, wordt verzocht contact op te nemen. Werknemers die bij de verzekeraar niet bekend zijn, zijn immers niét verzekerd.

Door de overgang van Pensioenfonds Houthandel naar Pensioenfonds Meubel is het pensioengevend salaris verlaagd van het fiscale maximum (€ 112.189,– 2021) naar € 61.415,–. Hierdoor vermindert ook de pensioenopbouw en het nabestaandenpensioen.

Ter compensatie hiervan heeft het Fonds OO&A een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Die keert bij overlijden een bedrag uit aan de nabestaande. Informatie over de verzekering en de verzekerde bedragen staan op de website van het Fonds.
De premie voor de verzekering wordt betaald uit de premie voor het Fonds OO&A. Daar hoeft dus niet afzonderlijk voor betaald te worden.

Contact opnemen

Voor de uitvoering van de verzekering heeft het fonds de gegevens nodig van werknemers met een pensioengevend salaris van meer dan € 61.405,–. Op de website van het Fonds staat een overzicht van bedrijven die in 2020 personeel in dienst hadden met een salaris van meer dan € 61.405,–. Die werkgevers hebben van het Fonds een brief gekregen met het verzoek om gegevens aan te leveren.

Heeft u geen brief ontvangen en wel personeel in dienst met een inkomen van meer dan € 61.405,–, dan kunt u contact opnemen met Frans de Boer (info@fondsooa.nl). Werknemers die bij de verzekeraar niet bekend zijn, zijn niet verzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer