Ga naar hoofdinhoud

VVNH haalt doelstelling

Jaarlijks rapporteren de leden van de VVNH het aandeel aantoonbaar duurzaam hout van de totale inkoop / -import. De gegevens worden verwerkt in een rapportage die de organisatie extern uitdraagt. Probos verzorgt de monitoring voor de VVNH.

De jaarlijkse Probos-rapportage onder VVNH-leden van 2020 geeft aan dat VVNH haar doelstelling ruimschoots heeft behaald. Het aandeel aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout en plaatmateriaal (met CoC-certificaat FSC en/of PEFC) is in 2020 namelijk gestegen naar 93,7%. Dat is een stijging van 1,8% ten opzichte van 2019. De doelstelling was om in de tijdspanne 2016-2020 te komen tot een aandeel van 90%.

Concrete cijfers

De VVNH-leden importeren in 2020 ruim twee miljoen m³ aan naaldhout, hardhout en plaatmateriaal. Bij naaldhout en plaatmateriaal is het aandeel duurzaam geproduceerd over 2020 respectievelijk 98,8% (-0,4%) en 98,2% (+2,3%). Van het hardhout komt 67,2% (+4,8%) in 2020 uit gecertificeerd duurzaam beheerd bos met CoC-certificaat.

Paul van den Heuvel, directeur VVNH en Centrum Hout: “Het is mooi dat ondanks alle lastige omstandigheden in coronajaar 2020 de stijging zich na een stabilisatie in 2019 toch heeft doorgezet. Cruciaal hierbij is en blijft de consequente en massale vraag naar duurzaam geproduceerd hout. Dank gaat uit naar alle partners binnen het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer. In het bijzonder naar de Nederlandse Branchevereniging van de Timmerindustrie. Juiste deze leden hebben massaal duurzaam geproduceerd hout ingekocht en toegepast”.

Beschikbaarheid analyse

De analyse die Probos van de cijfers maakt, staat op de VVNH-site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer