Ga naar hoofdinhoud

‘Waar gaan we heen met Hout?’

Het thema van de Houtwereld Praktijkdag 2017 luidt: ‘Waar gaan we heen met Hout?’. Vanuit diverse invalshoeken wordt er gekeken naar de kansen en technische mogelijkheden die de toekomst moeten waarborgen van dit natuurproduct.

Om zo efficiënt mogelijk met de grondstof om te gaan én het voor meer toepassingen geschikt te maken, laat hout zich op een toenemend aantal manieren behandelen. Speciale procedés verbeteren bepaalde eigenschappen van hout. Ze verlengen bijvoorbeeld de levensduur (modificatie), maken het houten oppervlak waterafstotend, verhogen de brandwerendheid van het materiaal, mengen hout met kunststof (WPC’s), recyclen eerder gebruikt hout in een hoogwaardige toepassing, en ga zo maar door.

 

Bovendien zijn ‘resultaatgerichte samenwerking’ en ‘Total Cost of Ownership’ twee hotte items in de branche. Er vindt een shift plaats van het bekende aanbestedingstraject naar contracten met onderhoudsbedrijven. Voor houtbedrijven is het belangrijk om daar pro-actief op te reageren door nieuwe producten te ontwikkelen en aan te bieden die een positieve bijdrage leveren aan de Total Cost of Ownership.

 

Aan al deze zaken besteedt de Houtwereld Praktijkdag op 10 november aanstaande aandacht.

 

Wie zich vóór 1 september a.s. als bezoeker inschrijft, betaalt het Early Bird-tarief van € 55,00.

Klik HIER om u aan te melden.

 

Meer informatie: www.houtwereldpraktijkdag.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer