Ga naar hoofdinhoud

Wapens op terrein houtzagerij

De politie heeft op het terrein van een houtzagerij in Brunssum woensdag vuurwapens en munitie gevonden. Eigenaar Frenk W. is verdachte, aldus de politie. Dit schrijft de Telegraaf.

Politie en medewerkers van een zoekteam van defensie vonden het wapentuig in het verlengde van een onderzoek naar onder meer autodiefstallen, inbraken en ramkraken. Hiervoor werden dinsdag veertien mensen aangehouden.
Houtzagerij-eigenaar Frenk W. kwam vorig jaar in het nieuws omdat hij zijn overleden vrouw in zijn tuin begraven had. Aanvankelijk eiste de gemeente Brunssum dat de man zijn vrouw zou opgraven en elders herbegraven, maar na een rechtszaak kreeg de man alsnog toestemming voor het tuingraf.
Advocaat Theo Boumans bevestigt dat de man verdachte is, maar wil hierover verder niets kwijt.
Het al langer lopende onderzoek van de politie gaat over autodiefstallen, inbraken en ramkraken in Limburg en over de grens in Duitsland en België, evenals heling en witwassen. Dinsdag viel de politie daarvoor binnen in achttien panden in Heerlen, Hoensbroek, Amstenrade, Brunssum, Schinveld en Landgraaf, de woonplaatsen van de verdachten. Daarbij werden onder meer wapens, drugs en geld gevonden. Woensdag kwam de politie op het spoor van de wapens bij de houtzagerij in Brunssum. (bron: de Telegraaf)

 

Zie HIER een filmpje van de inval bij de houtzagerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer