Ga naar hoofdinhoud

Webinar ‘Duurzaam beheer van stadsbomen en bossen’

Meer bomen in steden ondersteunt het temperen van de gevolgen van klimaatverandering

Op 4 oktober van 16.00 – 17.45 uur, organiseert UNECE in het kader van ‘Trees in Cities Challenge’ een webinar over bosbeheer in steden. Dit webinar is onder andere bedoeld voor burgemeesters, lokale belanghebbenden en experts die zich bezig houden met het duurzaam beheren van stadsbomen en – bossen.

Klimaatverandering zorgt onder meer voor extremere temperaturen en dito regenval. In stedelijke omgevingen kunnen bossen en bomen een belangrijke bijdrage leveren in het temperen van de gevolgen van deze ontwikkelingen. Steeds meer steden zijn dan ook actief bezig met de integratie van deze schaalbare en duurzame oplossing in hun eigen leefgebied. Daarbij hebben de diverse partijen echter te maken met verschillende uitdagingen.

Kennis opdoen

Middels het webinar biedt UNECE burgemeesters, belanghebbenden en experts de mogelijkheid om te leren hoe stadsbosbouw en groene infrastructuur is te integreren in stadsplanning. Tevens leren de deelnemers over het duurzaam kweken van bomen en kunnen sprekers en deelnemers ervaringen uitwisselen over innovatieve benaderingen om duurzame stadsbosbouw te financieren.

Specifieke steden en experts zullen tijdens het webinar onder meer voorbeelden en ‘beste practices’ delen. Tevens moedigt de organisatie de deelnemers aan om input te leveren in peer-to-peer Q&A’s. Specifiek burgemeesters worden uitgenodigd om toezeggingen te doen over acties tot 2022 in het kader van de ‘Trees in Cities Challenge’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer