Ga naar hoofdinhoud

Webinar over meer hout in de bouw

Hout en op hout gebaseerde materialen kunnen meehelpen om de bouwsector duurzamer en koolstofarmer te maken. Aan dit thema wijden de Verenigde Naties en FAO op 23 november een online seminar.

De productie en verwerking van hout verloopt energiezuiniger dan bij andere bouwmaterialen, waardoor het een zeer kleine ecologische voetafdruk achterlaat. Maar het gebruik van hout in de bouw is slechts één van de vele manieren waarop houtmaterialen kunnen worden gebruikt om de klimaatcrisis aan te pakken. Dit stellen het UNECE, een Europees onderdeel van de Verenigde Naties, en de FAO.

Een UNECE/FAO-team van specialisten in duurzame bosproducten verzorgt op maandag 23 november van 14.00 tot 18.00 een webinar. Insteek: met behulp van houten bouw- en renovatie-oplossingen kun je voldoen aan 21e-eeuwse criteria voor klimaatverandering, betaalbaarheid, energie en duurzaamheid.

Het webinar laat zien hoe op hout gebaseerde materialen, producten en systemen inhaken op de uitdaging van klimaatverandering. Deelnemers geven praktische voorbeelden van op hout gebaseerde oplossingen, die voorzien in de maatschappelijke behoefte. Bijvoorbeeld aan betaalbare woon- en werkruimten en levensstijlen die duurzaam zijn en een verminderde koolstofimpact hebben.

Klik hier voor programma en deelname

Lees ook: Antwoorden op vragen over houtbouw (longread)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer