Ga naar hoofdinhoud

Webinars: Construeren met Hout

VNconstructeurs organiseert een serie webinars over construeren met hout. Het gaat in totaal om vijf webinars, waarvan de eerste op donderdag 9 december over houtproducten. Daarna maandelijks een sessie. Het doel van de webinarserie is om zowel constructeurs als geïnteresseerde architecten, aannemers, opdrachtgevers en anderen te informeren over de mogelijkheden van ontwerpen in hout.

Bouwen met hout staat volop in de belangstelling. Veel constructeurs zijn betrokken bij projecten in hout, maar de kennis van het construeren en ontwerpen in hout is nog niet wijd verspreid. Daarom organiseren ABT, Lüning, Pieters en WSP samen met de Vereniging Nederlandse Constructeurs deze kennisoverdracht.

Thema’s en sprekers

De vijf webinars hebben ieder een thema: Producten, Ontwerpen, Techniek, Verbindingen en Duurzaamheid. Daarbinnen komen constructief-inhoudelijk en algemenere onderwerpen aan de orde en ook belangrijke aspecten als duurzaamheid en akoestiek. Zo zal er voor iedereen iets te vinden zijn.

Tot nu toe vastgelegde sprekers voor de reeks:

  • Johan Paul Borreman (Derix), Bas Meeuwissen (Metsawood), Lambert vd Bosch (Hekospanten), Ralph Schläpfer (Lignatur), Bas de Leijer (WSP)
  • Rob Doomen (Pieters), Roderik van der Meulen (Nieuwe Architecten), Magne Bjertnaes (Sweco Sweden over Mjostarnet)
  • Pascal Steenbakkers (ABT), Ralph Hamerlinck (Hamerlinck), Susanne Bron-Van der Jagt (Level acoustics), Ad van der Aa (ABT)
  • Gertjan Rozemeijer (Lüning), Theo Geuijen (Geuijen),
  • Kasper Broek (Staatsbosbeheer), Pablo vd Lugt (TUD)

Het programma wordt de komende tijd aangevuld met nieuwe sprekers.

Opzet

De webinars Construeren met Hout worden digitaal gegeven, in een serie van 5 einde-middagsessies van 16.00 uur tot 18.30 uur. In 2,5 uur per sessie ben je volledig bijgepraat. Je kunt je inschrijven voor losse themasessies of tegen gereduceerd tarief voor alle avonden. Dan krijg je ook een infokist met onder andere een exemplaar van het boek ‘Tomorrow’s Timber’ van Pablo van der Lugt.

Meer informatie en inschrijven op de site van VNconstructeurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer