Ga naar hoofdinhoud

Webo lanceert productlijn Vuurvast voor kozijnen en HSB-elementen

Het eerste Webo Vuurvast kozijn.

Webo, producent van HSB-elementen en houten kozijnen lanceert een nieuwe productlijn Vuurvast. Het eerste product dat onder deze lijn valt is het HoutAlu-Kozijn van aluminium gecombineerd met eiken of mahonie.

De producten die onder de lijn Vuurvast van Webo uit Rijssen vallen zijn uitvoerig getest en gecertificeerd op brandwerendheid en rookdoorlatendheid, en voldoen aan de specifieke brandeisen zoals vastgesteld in het Bouwbesluit. De brand- en rookwerende kozijnen en deuren kunnen worden vervaardigd uit eiken of mahonie (met een dichtheid van > 650 kg/m3).

Het eerste product binnen de nieuwe lijn is het HoutAlu-Kozijn dat grondige tests heeft ondergaan in het laboratorium van Peutz. De kozijnen en deuren zijn uitvoerbaar in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen en dragen een EN 16034 CE-certificering.

Webo vuurvast
Testen bij Peutz

De constructies bieden 30 – 60 minuten bescherming tegen branddoorslag en brandoverslag in de gevel (WBDBO) en zijn tevens rookwerend. Het Vuurvast assortiment wordt binnenkort verder aangevuld.

‘De veelzijdigheid in ontwerp en maatvoeringen van de nieuwe productlijn biedt de mogelijkheid om de benodigde brandprestaties reeds in de ontwerpfase van diverse projecten aan te tonen,’ stelt Webo. ‘Hierdoor zijn aannemers goed voorbereid op de striktere wet- en regelgeving, waaronder de nieuwe Wkb.’

‘In praktijk blijkt het aantonen van de vereiste brandprestaties voor bijvoorbeeld deur- en kozijnconstructies niet altijd eenvoudig. Dit wordt vaak bemoeilijkt doordat een brandcertificering snel vervalt wanneer wordt afgeweken van het toepassingsgebied dat geldig is op het geteste systeem.’

‘Ook komt het vaak voor dat verschillende componenten van een gevel-, kozijn- of deurconstructie afkomstig zijn van meerdere leveranciers. In dergelijke gevallen moet de brandwerendheid worden beoordeeld door de fire safety engineer.’

Met de nieuwe productlijn Vuurvast wil Webo een brug slaan tussen regelgeving en praktijk. Het gebruik van volledig gecertificeerde producten vereenvoudigt het aantonen van de vereiste brandprestaties zoals gespecificeerd in het bestek en verbetert de brandveiligheid in gebouwen.

Webo mag al sinds oktober 2019 brandwerende draaivalramen en uitzetramen (met en zonder zijlicht) met NEN-EN 16034 verkopen.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer