Ga naar hoofdinhoud

Weinig investeert 120 miljoen in ontwikkeling houtbewerkingsmachines

Het Duitse Weinig AG, bouwer van houtbewerkingsmachines, investeert de komende vijf jaar 120 miljoen euro in ontwikkeling en herpositionering. Dit geld gaat voornamelijk naar uitbouw van de massief houtdivisie van het bedrijf en verduurzaming van de eigen productieprocessen.

De investeringen zijn er op gericht het merk Weinig fundamenteel te herpositioneren. Thomas Bach, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Weinig, geeft aan dat het bedrijf altijd kansen ziet in crisisperioden. De coronapandemie heeft hen de ruimte geboden om de plannen uit te werken.

Modernisering productiefaciliteiten

Voor de hoofdlocatie Tauberbischofsheim is een plan opgezet, waarbij de productie volledig gemoderniseerd en verduurzaamd wordt. Dat zorgt voor een geoptimaliseerde leveringscapaciteit en verder verbeterde arbeidsomstandigheden voor de werknemers. De investering gaat naar een nieuw logistiek centrum, een nieuw productieconcept, nieuwe productiefaciliteiten, een nieuwe showroom en scholingsruimten voor klanten en leveranciers. Weinig heeft voor deze transformatie van de infrastructuur 70 miljoen euro uitgetrokken.

Uitbreiding houtbouwmachines

CEO Gregor Baumbusch geeft aan dat de houtverwerkende industrie een groeimarkt is, die nu een extra impuls krijgt door duurzaamheid en klimaatbescherming. De vraag naar houtbewerkingsmachines is continu groot en stijgende. Er wordt daarom nog eens 40 miljoen euro geïnvesteerd in het uitbreiden van het productportfolio. Het aanbod in machines op het gebied van massief houtbewerking wordt uitgebreid. Vooral in de snelgroeiende markt van houtbouw zullen ze meer en betere oplossingen gaan bieden. Volgens Baumbusch met het doel dat bedrijven slechts één merk nodig hebben voor alle bewerkingsmachines. Daarbij houdt Weinig rekening met drie pijlers: duurzame productie, duurzame machines en duurzame producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer