Ga naar hoofdinhoud

Werknemersrechten in FSC-certificering

FSC breidt haar nieuwe Chain of Custody-certificering uit met fundamentele arbeidsvoorwaarden. Werknemersrechten en Internationaal Maatschappelijk Ondernemen (IMVO) maken dan deel uit van de gehele keten van bos tot eindproduct. Dit is niet alleen van belang voor mensen die wereldwijd in de 45.000 FSC-gecertificeerde bedrijven werken. Ook is deze stap interessant voor wie FSC-producten inkoopt.

Al een tijdje werkt FSC International aan herziening van haar standaarden voor Chain of Custody-certificering (FSC-STD-40-004 & FSC-STD-20-011. Daar worden nu fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden aan toegevoegd. Dat betreft enerzijds de principes van de ‘Core Conventions’ van de International Labour Organization (ILO). Anderzijds wordt de ILO Declaration on Fundamental Principles and Rights at Work (1998) ondergebracht in de geactualiseerde CoC-normen.

Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland: “FSC ziet voortaan toe op het respecteren van fundamentele rechten van werknemers. Daarbij gaat het om verbod op kinderarbeid, uitbanning van alle vormen van gedwongen of verplichte arbeid en uitbanning van discriminatie op de werkplaats. En ook om naleving van de vrijheid van vereniging en de erkenning van het recht op collectieve onderhandelingen.”

Lees ook: Gedeeltelijke FSC-claim nu mogelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer