Ga naar hoofdinhoud

Wijma wint met fietsbrug FSC Project award België

Foto: Kurt Vandeweert/Visit Limburg

Wijma Kampen B.V. heeft de FSC Project Award België 2021 gewonnen met de houten fiets- en voetgangersbrug ‘Fietsen door de Heide’. Het is de derde keer dat FSC België de Belgische FSC-Project Awards uitreiken. Door corona was de uitreiking van 2021 uitgesteld. Wijma won in de categorie Infrastructuur.

De hardhouten brug is bijna 300 meter lang en 3,5 meter breed, met daarin een hoofdoverspanning van 15 meter lang. Wijma heeft de brug geëngineerd en in prefab-onderdelen geleverd, waarna het door hun vaklieden ter plekke is gemonteerd. De draagconstructie van ‘Fietsen door de Heide’ is gemaakt van 100% FSC Azobé. De wandpanelen zijn gemaakt van behandeld naaldhout, FSC mixed credit. De rijbaan is gemaakt van betonnen roosters. De brug is gebouwd in samenwerking met hoofaannemer Besix, opdrachtgever Provincie Limburg, architecten Maat ontwerpers en Witteveen en Bos.

Team Wijma Kampen B.V.

De brug maakt onderdeel uit van fietsroute ‘Fietsen door de Heide’ in Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg. Bovenop de fietsbrug krijg je een breed zicht op de natuurlijke omgeving.

Via deze Awards wil FSC België niet alleen voorbeeldprojecten in de kijker zetten. Ook wil zij aantonen dat bouwen met FSC-gecertificeerde houtproducten een dagelijkse realiteit kan zijn, met een direct positieve impact op verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer