Ga naar hoofdinhoud

Winnaars FSC Project Awards 2018 bekend

De winnaars van de Belgische FSC Project Awards 2018 zijn bekend. Binnen vier categorieën waren 36 projecten in de race voor een van de FSC Project Awards 2018.

De drie finalisten en uiteindelijke winnaar in elke categorie werden bekendgemaakt op het event ‘Bouwen met hout’ tijdens de vakbeurs Prowood 2018. Tijdens het event werd door diverse sprekers duidelijk in de verf gezet dat hout hét veelzijdige bouwmateriaal bij uitstek is, zowel in het verleden, het heden als zeker ook de toekomst. Als natuurlijk en hernieuwbaar materiaal heeft hout als grondstof een streepje voor op heel wat alternatieve bouwmaterialen.

Diverse sprekers van ‘Bouwen met hout’ gaven aandacht aan de diverse technieken rond houtbouw, waaronder houtskeletbouw en CLT, maar ook isolatie met hout en het gebruik van gelamelleerde houtproducten kwamen uitvoerig aan bod.

Een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen is hierbij uiteraard een must, en hier kan het FSC-keurmerk deze garantie bieden. Via het uitreiken van de FSC Project Awards wil FSC België aantonen dat FSC-gecertificeerde houtproduct-en steeds vlotter beschikbaar worden.

Aan het einde van het event was de tijd gekomen om per categorie de 3 finalisten en de uiteindelijke winnaar aan te duiden en dit op basis van de beoordeling van een zeskoppige jury.

Winnaars

Categorie ‘Buiteninfrastructuur’ Winnaar: Renovatie Westerstaketsel Oostende (ingediend door de Vlaamse overheid, departement Maritieme toegang)

FSC Belgie 1 Westerstaketsel

 

Categorie ‘Particulier’ Winnaar: Passiefwoning VDN in Maarkedal (ingediend door stArchitecten)

Categorie ‘Projectbouw’ Winnaar: ‘werkplek Quadriville’ in Herenthout (ingediend door Drukkerij Zwartopwit)

FSC Belgie 2 Quadraville (1)

 

Categorie ‘Publiek gebouw’ Winnaar: bezoekerscentrum Het Zwin (ingediend door de Provincie West-Vlaanderen) 

FSC belgie 3 Zwin

Meer informatie over alle projecten op de site van FSC België 

Fotocopyrights

– Het Westerstakestel in Oostende: Vlaamse overheid, departement Maritieme toegang – Quadriville: Zwartopwit.be – Het Zwin: de provincie West Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer