Ga naar hoofdinhoud

Woodie in Hamburg

Momenteel geldt het als het grootste modulaire houten appartementencomplex ter wereld, Woodie in de wijk Wilhelmsburg in Hamburg. 371 studenten hebben hier een onderkomen gevonden.

Het toegepaste beton fungeert als een betonnen tafel en is een drager voor de 371 modules die in totaal vijf of zes verdiepingen tellen. Er zijn daarnaast drie servicegedeelten in beton gegoten, deze herbergen de gezamenlijke ruimtes, trappenhallen en een restaurant. Het open gedeelte op de begane grond heeft als plus dat er vierhonderd fietsen gestald kunnen worden. 

Woodie 2

Appartementen

De appartementen zijn twintig vierkante meter groot en zijn compleet geprefabriceerd en bestaan uit massief hout, evenals de kozijnen. Met uitzondering van de laminaat op de vloer is het hout overal in het zicht gehouden. Dit om een comfortabel en gezond binnenklimaat voor de bewoners te scheppen. De buitengevel van geprefabriceerde panelen is van grijze lariks. 

Woodie 3

Brandveiligheid 

Door het veelvuldige gebruik van hout voor muren, plafonds en gevels werd de Hamburgse brandveiligheid nog eens onder de loep genomen. Door het positieve resultaat is in Hamburg nu de bouw van houten gebouwen tot 22 meter hoogte mogelijk. 

Woodie 4

 

 Locatie: Hamburg 
 Ontwerp:

Sauerbruch Hutton, Berlin

 Akoustiek: Lärmkontor GmbH
 Hout: Kaufmann Bausysteme GmbH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer