Ga naar hoofdinhoud

Zelfde pensioen voor houthandel & meubel

De pensioenfondsen voor de houthandel en meubelindustrie gaan per 1 januari 2020 samen. Het wachten is nog op goedkeuring van de toezichthouders.

De afgelopen maanden hebben de beide pensioenfondsen intensief onderhandeld. En met succes. Het Verantwoordingsorgaan gaf een positief advies en de Raad van Toezicht verleende ook goedkeuring voor het samengaan.

Eerder dit jaar werd bij het ministerie van SZW het verzoek ingediend om de verplichtstelling van het Pensioenfonds Meubel uit te breiden. Daarmee vallen werkgevers die nu verplicht zijn aangesloten bij het Pensioenfonds Houthandel vanaf 1 januari automatisch onder de verplichtstelling van Meubel.

Pensioenfonds Houthandel wil alle pensioenen overdragen naar Pensioenfonds Meubel. “Op 30 september is deze voorgenomen collectieve waardeoverdracht gemeld bij De Nederlandsche Bank (DNB). Die mag daar binnen drie maanden bezwaar tegen maken. We verwachten vóór 1 januari 2020 van SZW en DNB positief bericht te ontvangen, zodat het samengaan definitief kan doorgaan”, aldus het bestuur.

Voorwaarde is wel dat de twee pensioenfondsen financieel gezond zijn. “De dekkingsgraad van het Pensioenfonds Meubel is op dit moment iets lager dan van ons, maar dat zou nu geen belemmering zijn voor het samengaan. We bekijken de situatie op 31 december 2019.”

Eén reactie op “Zelfde pensioen voor houthandel & meubel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer