Dekker Hout

Prefab: oplossing voor bouw & renovatie

Op donderdag 17 oktober organiseert het vakblad Houtwereld de achtste editie van de Houtwereld Praktijkdag, hét kennis- en netwerkevent voor en door de houtsector. Dat gaan we doen bij Dekker Hout in Vianen.

Complete transformatie

Dekker Hout Vianen, onderdeel van Koninklijke Dekker uit 1885, is één van de grootste industriële houtbewerkers en producenten van geverfde houtproducten in Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in kozijnhout, tuinhout, gevelbekleding, deuren (Austria) en (gelakte) plinten en ander lijstwerk.

In 2013 vond de Houtwereld Praktijkdag al plaats bij Dekker Hout in Vianen. In de tussentijd heeft de onderneming een complete transformatie ondergaan. Van traditionele importeur en verwerker is het bedrijf veranderd in een logistiek expert met een geautomatiseerd voorraadbeheer en deels door WWA/ABB gerobotiseerde productie. De focus ligt daarbij op kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, korte levertijd en innovatiekracht.

Genoeg redenen dus om (opnieuw) te komen kijken in Vianen!

Toekomst van prefab

De Houtwereld Praktijkdag staat donderdag 17 oktober geheel in het teken van prefab-productie. Velen in de houtsector zien prefab als een kans of als een bedreiging. Het programma gaat daarom in op de mogelijkheden nu en in de toekomst en belicht manieren waarop de handel en industrie hier handig op in kunnen spelen.