Houtdag 2019: Kennisdag over ontwerpen en bouwen met hout in het vernieuwde Naturalis

houtdag

De Houtdag 2019 heeft inmiddels plaatsgevonden.

Lees hier een verslag over deze geslaagde bijeenkomst

Bekijk hier foto’s en de video van de Houtdag 2019

Vind hier, door de klikken bij de gewenste spreker, de diverse presentaties in pdf

Locatie en datum Houtdag:
De Houtdag 2019 op 21 november vond dit jaar plaats op een unieke locatie: Het vernieuwde Naturalis in Leiden. Architectenbureau Neutelings-Riedijk ontwierp een nieuwe vleugel voor de wereldberoemde collectie van het natuurhistorisch museum en paste op veel bijzondere manieren hout toe in het interieur.

De Houtdag kenmerkt zich door een hoogwaardig, kennisintensief programma, geheel gewijd aan het toepassen van hout in architectuur en bouw. De Houtdag is met name interessant voor beleidsmakers, ontwikkelaars, architecten en bouwbedrijven die op een snelle en aangename manier hun kennis over het bouwen met hout willen vergroten.

Programma:
Deze middag zal bestaan uit een plenair gedeelte, key-note speakers uit binnen- en buitenland en een rondleiding. Voertalen zijn Nederlands en (buitenlandse sprekers) Engels.
Daarnaast is er volop ruimte en tijd om te netwerken en kennis te maken met de sponsorbedrijven. De dag wordt afgesloten met een borrel.
Bekijk hier het programma.

Inmiddels zijn onderstaande sprekers bekend:

M.sc. Simon Bechert

M.sc. Simon Bechert, verbonden aan het ITKE instituut van de Universiteit van Stuttgart, betrokken bij twee zeer bijzonder experimentele projecten voor het bouwen met hout, het BUGA paviljoen en de Urbach-toren.

Jens Erneholt

Architect en ingenieur Jens Erneholt, werkzaam bij het ingenieursbureau WSP (in Stockholm), gespecialiseerd in houtbouw, met name in hoogbouw met kruislaaghout en glulam. Hij zal een overzicht geven van de vele grote houtbouwprojecten die met name in Scandinavië momenteel gaande zijn.

Frank Beelen

Frank Beelen, architect in dienst van Neutelings Riedijk Architecten en als projectarchitect nauw betrokken bij de bouw van Naturalis. Hij zal een toelichting geven op het gebruik van hout in dit gebouw.

Harm Valk werkt bij Nieman Raadgevende Ingenieurs als senior-adviseur Energie en Duurzaamheid en heeft zitting in tal van normcommissies en adviesgroepen. Hij was nauw betrokken bij de opstelling van de BENG-eisen en weet als geen ander hoe houtbouw hieraan kan voldoen.

Jan Maurits Schouten, is filosoof van opleiding en journalist van beroep. Hij is hoofdredacteur van Het Houtblad, het magazine dat promotie van het gebruik van hout in de bouw tot doel heeft en dat organisator is van De Houtdag. Schouten zal de presentatie van de middag verzorgen.

Sander Kok, projectleider bij J.P. Van Eesteren, hield zich de afgelopen drie jaar intensief bezig met het realiseren van de nieuwbouw van de Triodos Bank in Driebergen, naar ontwerp van Thomas Rau.

Paul van den Heuvel, is directeur van Centrum Hout, de koepelorganisatie van werkgeversorganisaties NBVT (timmerfabrikanten) en VVNH (Houthandelaren). Het Centrum Hout lanceerde dit najaar een grote houtpromotiecampagne met ambitieuze doelen: Hout. Natuurlijk van nu. Van den Heuvel zal de opzet en de eerste resultaten van de campagne toelichten.

Caroline Breunesse, is Hoofd Tentoonstellingen van het Biodiversity Center Naturalis. Ze is verantwoordelijk voor de expositie, die de bezoeker op veel verschillende manieren de biodiversiteit van onze planeet wil laten ervaren. Zij geeft een toelichting op de keuzes en doelen achter de getoonde collectie.

Over Houtdag 2019

Aanmelden voor de Houtdag:
U kunt zich hieronder aanmelden. Er is een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar. Heeft u een vraag over uw aanmelding stuur dan een mail naar Marketingbouw@Eisma.nl

Bent u abonnee van Het Houtblad, Houtwereld of één van onze andere Eisma titels?


Het is niet meer mogelijk om u aan te melden.

Wilt u meer weten over ontwerpen en bouwen met hout?Het is niet meer mogelijk om u aan te melden.

Ben jij student en wil je meer weten over ontwerpen en bouwen met hout? Kom dan naar de kennisdag.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden.

U bent VVNH of NBvT lid en wilt u meer weten over ontwerpen en bouwen met hout?


Het is niet meer mogelijk om u aan te melden.


Naturalis:
Naturalis is het nationaal onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit en een natuurhistorisch museum. Op 31 augustus opent het verbouwde museum zijn deuren voor publiek. www.naturalis.nl/museum


Hoofdsponsor van de Houtdag:

De Houtdag wordt mede mogelijk gemaakt door: