Houtdag 2019: Kennisdag over ontwerpen en bouwen met hout in het vernieuwde Naturalis

Kennisdag over ontwerpen en bouwen met hout in het vernieuwde Naturalis

Locatie en datum Houtdag:
De Houtdag 2019 zal dit jaar plaatsvinden op een unieke locatie. 21 november zijn we te gast in het vernieuwde Naturalis in Leiden. Architectenbureau Neutelings-Riedijk ontwierp een nieuwe vleugel voor de wereldberoemde collectie van het natuurhistorisch museum en paste op veel bijzondere manieren hout toe in het interieur.

De Houtdag kenmerkt zich door een hoogwaardig, kennisintensief pogramma, geheel gewijd aan het toepassen van hout in architectuur en bouw. De Houtdag is met name interessant voor beleidsmakers, ontwikkelaars, architecten en bouwbedrijven die op een snelle en aangename manier hun kennis over het bouwen met hout willen vergroten.

Programma:
Deze middag zal bestaan uit een plenair gedeelte, ronde tafelgesprekken met toonaangevende bedrijven in houtbouw, key-note speakers uit binnen- en buitenland en een rondleiding. Voertalen zijn Nederlands en (buitenlandse sprekers) Engels.
Daarnaast is er volop ruimte en tijd om te netwerken en kennis te maken met de sponsorbedrijven. De dag wordt afgesloten met een borrel.

Houd deze pagina in de gaten voor het programma, dat nog in voorbereiding is. Inmiddels zijn onderstaande sprekers bekend:

M.sc. Simon Bechert

M.sc. Simon Bechert, verbonden aan het ITKE instituut van de Universiteit van Stuttgart, betrokken bij twee zeer bijzonder experimentele projecten voor het bouwen met hout, het BUGA paviljoen en de Urbach-toren.

Jens Erneholt

Architect en ingenieur Jens Erneholt, werkzaam bij het Zweedse ingenieursbureau WGA, gespecialiseerd in houtbouw, met name in hoogbouw met kruislaaghout en glulam. Hij zal een overzicht geven van de vele grote houtbouwprojecten die met name in Scandinavië momenteel gaande zijn

Frank Beelen

Frank Beelen, architect in dienst van Neutelings Riedijk Architecten en als projectarchitect nauw betrokken bij de bouw van Naturalis. Hij zal een toelichting geven op het gebruik van hout in dit gebouw.

Harm Valk werkt bij Nieman Raadgevende Ingenieurs als senior-adviseur Energie en Duurzaamheid en heeft zitting in tal van normcommissies en adviesgroepen. Hij was nauw betrokken bij de opstelling van de BENG-eisen en weet als geen ander hoe houtbouw hieraan kan voldoen.


Aanmelden voor de Houtdag:
U kunt zich nu aanmelden met vroegboekkorting. Er is een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar.

Bent u abonnee van Het Houtblad, Houtwereld of één van onze andere Eisma titels?


Meld u nu aan met abonneekorting.

Wilt u meer weten over ontwerpen en bouwen met hout?Meld u nu aan voor de kennisdag.

Ben jij student en wil je meer weten over ontwerpen en bouwen met hout? Kom dan naar de kennisdag.

Meld je aan met het speciale studententarief!


Naturalis:
Naturalis is het nationaal onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit en een natuurhistorisch museum. Op 31 augustus opent het verbouwde museum zijn deuren voor publiek. www.naturalis.nl/museum


De Houtdag wordt mede mogelijk gemaakt door: