Ga naar hoofdinhoud

Winline Dutch Edition is perfect instapmodel

De Groot Bewerkingsmachines is de officiële dealer van Biesse in Nederland. Samen met de fabrikant heeft het bedrijf speciaal voor de Nederlandse markt de Winline Dutch Edition bedacht, een machine die nog meer mogelijkheden creëert voor de CNC-bewerking van ramen, deuren en kozijnen. De Dutch Edition is nu te zien en bestellen in de showroom van De Groot in Rosmalen.

De Biesse Winline is een compact, computergestuurde en -gecontroleerde bewerkingsmachine voor ramen, deuren en kozijnen, die dit jaar helemaal is vernieuwd. De cabine van deze tweede generatie is nieuw, de motor sterker en energiezuiniger en het frame geüpgraded. De machine staat ‘steviger op zijn benen’. De prestaties zijn verbeterd. “Er zijn nog minder trillingen wat een gunstige uitwerking heeft op alle onderdelen van het bewerkingscentrum. De Winline is daardoor duurzamer”, zegt Roel de Vries van De Groot Bewerkingsmachines. De automatische in- en uitvoer is voorzien van slimme technologie om alle delen ter controle voor het bewerken op te meten. Op de twee bewerkingstafels kunnen naast klemmen ook vacuümcups worden toegevoegd om bijvoorbeeld togen uit één stuk te frezen.

Slimme versie

“De vernieuwde Winline komt eraan. Daarnaast hebben wij samen met Biesse de slimme versie voor Nederland bedacht, waarmee je eveneens met behulp van CNC-techniek echt alles kunt bewerken op het gebied van ramen, deuren en kozijnen. Het is de complete standaardmachine, met slechts drie extra opties: de capaciteit van het gereedschapsmagazijn kan verdubbeld worden van 22 naar 44 gereedschappen en er kunnen een labelprinter en barcodescanner worden toegevoegd.”

De Winline Dutch Edition is het perfecte instapmodel voor conventionele timmerfabrieken in Nederland, die nog bewerken met een pennen- en vlakbank en weten dat zij binnen enkele jaren moeten overstappen op een CNC-bewerkingscentrum. “Wij spelen daar nu op in. Vandaar dat we zijn uitgekomen op de Dutch Edition-configuratie, waarmee het mogelijk is delen tot 3.600 mm te bewerken. De machine kan alle standaardmaten aan die we in Nederland gebruiken en maakt snelle en efficiënte bewerking van ramen, deuren en kozijnen mogelijk.”

De standaard Winline is internationaal verkrijgbaar, de Winline Dutch Edition blijft gereserveerd voor Nederland. “Doordat de Dutch Edition eigenlijk een Winline is met een vaste configuratie, heeft Biesse deze in serie kunnen produceren, wat financieel voordeel oplevert voor de klant. Uiteraard is de Winline Dutch Edition uitgerust met de gebruiksvriendelijke software van Biesse, die met kop en schouders uitsteekt boven andere producten die dergelijke machines aansturen. “Na plaatsing van de Winline Dutch Edition bieden wij vijf dagen scholing aan, waarna de gebruiker meteen kan overstappen op CNC-bewerking van kozijnen, etc. Mensen die handig zijn met computers kunnen dat waarschijnlijk al binnen drie dagen. De Winline Dutch Edition is sinds september te zien en bestellen in onze showroom.”

Technische gegevens Winline Dutch Edition

Alles op een rij:

 • Lengtedelen: 210 – 3600 mm
 • Hoogtedelen: 20 – 150 mm
 • Breedtedelen: 25 – 260 mm
 • Gereedschapsmagazijn voor 22 stuks gereedschap
 • 5-assige freesspindel van 21,6 kW
 • Software: bSolid
 • Plek voor 13 delen op de invoerbuffer (de machine werkt nog even door als de bediener eind van de dag naar huis gaat)

Opties:

 • Gereedschapsmagazijn uitbreiden naar 44 stuks
 • Barcodescanner
 • Labelprinter

Belangrijkste voordelen:

 • Compacte machine, omdat de in- en uitvoer boven elkaar zitten
 • Geschikt voor 98% van het werk binnen een timmerfabriek
 • Flexibel dankzij de makkelijk te leren software en het grote gereedschapsmagazijn
 • Kan meerdere delen tegelijk bewerken en is zelfs geschikt voor toogdelen
 • Voordelig

www.degroot.nl

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer