Ga naar hoofdinhoud

Employer branding in de houthandel: waarom zou je?

Het vinden en binden van medewerkers in de houthandel, bouw en techniek was nog nooit zo’n grote uitdaging. De sector kampt met een groot aantal moeilijk vervulbare vacatures en staat daarnaast voor de uitdaging de komende jaren heel veel werk te verzetten.

Er moeten binnen 10 jaar één miljoen huizen bij en er is in de woningmarkt, utiliteit en infra een enorme renovatie- en verduurzamingsopgave. In een gratis whitepaper van Inge Sijpkens en Sascha Murk vind je antwoorden op een aantal prangende vragen zoals:

  • Wat speelt er allemaal op de arbeidsmarkt in de bouw en techniek?
  • Waarom is enkel het delen van vacatures niet meer genoeg?
  • Wat zijn de verschillen tussen de generaties op de arbeidsmarkt?
  • Wat is employer branding?
  • Waarom is investeren in employer branding een logische keuze?

Vraag personeel verandert

Het tekort aan ‘traditionele’ vakmensen is niet het enige dat speelt op de arbeidsmarkt de komende jaren. ‘De vraag naar personeel verandert ook nog eens enorm. Door technologische ontwikkelingen en andere manieren van werken komt er meer behoefte aan anders opgeleide mensen,’ vertelt Inge Sijpkens, auteur van het boek Bouwen aan een sterk werkgeversmerk en docent van de gelijknamige online cursus van Online Bouw Academie. Besluit je als abonnee van Houtwereld deze cursus te volgen dan krijg je 40 procent korting.

Sascha Murk en Inge Sijpkens

Hoe bereid je je daarop voor? En hoe weet je de jonge generatie aan je te binden? ‘De helft van de jonge werkzoekenden wil niet werken voor een bedrijf met een slechte reputatie’, zegt Sascha Murk, ook auteur van het boek en docente van de cursus. ‘96% vindt dat de overeenkomst tussen persoonlijke waarden en bedrijfscultuur een belangrijke factor is om ergens met tevredenheid te werken.’

Whitepaper

Het is overduidelijk dat het vinden en binden van medewerkers nog nooit zo’n grote uitdaging was als nu. Inge en Sascha stelden een hoofdstuk van hun boek beschikbaar als whitepaper, voor geïnteresseerden die meer willen weten over hoe zij zich als werkgever positief kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer