Ga naar hoofdinhoud

Sansin’s WoodForce biedt duurzame bescherming van hoge houten gebouwen

Amsterdam is de thuisbasis van een houten flatgebouw, genaamd Patch 22. Dit woonproject aan de rand van de stad is, met een hoogte van meer dan 30 meter, het hoogste houten gebouw van Nederland.

Architect Tom Frantzen en bouwmanager Claus Oussoren wilden een hoog houten flatgebouw realiseren, bestaande uit zes verdiepingen, met een grote mate van flexibiliteit, opvallende architectuur en een hoge mate van duurzaamheid.

Het hout is voor een groot deel zichtbaar gelaten, waardoor het een belangrijke bijdrage levert aan de sfeer van de appartementen. Door de verdiepingen iets uit elkaar te schuiven, lijkt het gebouw op een losse stapel dozen. Elke doos heeft een vakwerkgevel bestaande uit dikke houten balken met uitzicht op het IJ.
Het project heeft verschillende prijzen gewonnen en erkenningen ontvangen, waaronder de WAN Residential Awards 2016 van World Architecture News, de Green Good Design Award 2017 en de BNA Beste Gebouw van het Jaar 2017.

Beschermen en verfraaien

Om het gebouw op een duurzame manier te beschermen en te verfraaien, maakt het Patch 22-gebouw gebruik van Sansin’s WoodForce-product in een grijze tint. Deze afwerking van fabriekskwaliteit zorgt voor een uitmuntende bescherming tegen de elementen.
WoodForce verweert niet door blootstelling aan zonlicht, behoudt zijn waterafstotendheid en beschermt tegen weersinvloeden en houtrot. Omdat het mettertijd langzaam verweert, is onderhoud op de lange termijn eenvoudig: de eigenaar kan indien nodig een nieuwe laag WoodForce aanbrengen.
Sansin werkte samen met Leegwater Houtbereiding om het project af te ronden.

Hoogwaardige afwerking

Sansin WoodForce vermindert de wateropname tijdens vochtige perioden tot wel 74%, waardoor zwart worden en het ontstaan van barsten, dat kan optreden door de opname van vocht en het opzwellen van het hout, te voorkomen zijn.
WoodForce maakt deel uit van Sansin’s PrecisionCoat-gamma van afwerkingen van fabriekskwaliteit. Het assortiment staat bekend om zijn hoogwaardige onderlagen, behandelingen, brandvertragers en afwerkingen met geringe hoeveelheden VOS. Meer info: https://sansinfactoryfinish.com/

Breed scala

WoodForce is verkrijgbaar in transparant – voor een natuurlijke, zilver kleurende behandeling – in grijstinten en in vintage kleuren. Het product is inzetbaar voor een breed scala aan fabriekstoepassingen voor zowel binnen als buiten, waaronder dekken, hekken, dakspanten, tuinhuisjes, tuinmeubilair en houten gevelbekleding.

Neem voor meer product- en verkoopinformatie contact op met Siobhan Ledstrom: sl@sansin.com. Sansin’s dealer in Nederland is Leegwater Houtbereiding: https://leegwater.nl/

(Deze tekst is verzorgd door onze partner Sansin)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer