Ga naar hoofdinhoud

Wat houdt zakelijke financiering voor je bedrijf precies in?

Ben je zelfstandig ondernemer en heb je geld nodig? Dan kun je familie, vrienden of kennissen vragen of zij je geld willen lenen. Veel ondernemers vinden dit alleen niet prettig. Gelukkig is er ook een andere optie, want je kunt een zakelijke financiering aanvragen.

Als je hier niet bekend mee bent, ben je misschien nog wat terughoudend. Zonde, want een zakelijke financiering kan je bedrijf vooruit helpen. Om jou dit in te laten zien, vertellen we je hier alles wat je moet weten over de inhoud van een zakelijke financiering.

Je leent geld voor je bedrijf

Wie een zakelijke financiering afsluit, leent geld voor zijn houtbedrijf. Voorwaarde is uiteraard dat je het geld dat vrijkomt gebruikt voor je bedrijf. Omdat het geld afkomstig is van een geldverstrekker, moet je dit terugbetalen. Dit doe je door maandelijks een deel af te lossen. Het bedrag dat je terugbetaalt bestaat is niet alleen de aflossing, maar ook de rente. Benieuwd hoe hoog de kosten per maand uitvallen? Dien dan een aanvraag in bij een geldverstrekker. Zij kunnen een aanbod op maat maken, zodat je precies weet of je de lasten kunt dragen. Je hoeft de deur hier niet voor uit, want je kunt online een zakelijke financiering aanvragen. Hierdoor weet je snel waar je aan toe bent.

Soorten zakelijke financieringen

Als je niet bekend bent met zakelijke financieringen, denk je misschien dat er maar één financiering voor bedrijven is. Dit is een misvatting, want als ondernemer kun je uit verschillende zakelijke financieringen kiezen. Om je op weg te helpen, lichten we er hier een paar uit.

– Zakelijke lening
Een zakelijke lening is waarschijnlijk de bekendste zakelijke financiering. Er zijn vooral veel ondernemers die een zakelijke lening afsluiten om een langlopende investering in hun bedrijf te financieren. Een geldverstrekkers stort het geld op je zakelijke rekening nadat de overeenkomst getekend is. Je lost iedere maand een deel af en betaalt altijd rente over het hele bedrag.

– Zakelijk krediet
Is er sprake van een tijdelijk tekort aan liquide middelen of ben je op zoek naar geld om de dagelijkse uitgaven van je bedrijf te betalen? Dan biedt zakelijk krediet uitkomst. Een geldverstrekker opent een rekening voor je en zet het geld hierop klaar. Je bepaalt vervolgens zelf hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet. Je betaalt alleen rente over geld dat je gebruikt en afgelost geld kun je opnieuw opnemen als je het nodig hebt.

– Zakelijke hypotheek
Voor de aankoop van een bedrijfspand kun je een zakelijke hypotheek gebruiken. Hiermee kun je niet het volledige aankoopbedrag financieren, maar wel een groot deel. Een zakelijke hypotheek heeft vaak een looptijd van 10 jaar, maar het aflosschema is gebaseerd op 20 jaar. Hierdoor vallen je maandlasten relatief laag uit.

Zo vraag je een zakelijke financiering aan

Ben je enthousiast? Dan wil je misschien één van de genoemde zakelijke financieringen aanvragen. Als je keuze op een zakelijke lening of zakelijk krediet is gevallen, kun je alles online regelen. Je levert de benodigde documenten aan en ontvangt vervolgens een aanbod op maat van de geldverstrekker.

Bij een zakelijke hypotheek zit de vork iets anders in de steel, want je moet een financieringsgesprek inplannen. Dit gesprek plan je niet alleen online in, maar vindt ook online plaats. Na afloop ontvang je een aanbod op maat en bepaal je of je het aanvraagproces doorzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer