Ga naar hoofdinhoud

Welke soorten hout zijn momenteel in trek?

Hout is een van de meest gebruikte materialen ter wereld. Het wordt voor allerlei toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld in de bouw of voor meubilair. Daarbij veranderen de trends op het gebied van hout ook constant. Hierdoor zijn er altijd bepaalde houtsoorten die meer in trek zijn dan anderen. Maar welke houtsoorten zijn momenteel populair? In deze blog zul je het antwoord op deze vraag ontdekken, dus lees snel verder om van je nieuwsgierigheid af te komen.

Eikenhout

In de eerste plaats is eikenhout momenteel erg in trek. Dit komt vooral door de sterkte en duurzaamheid van deze houtsoort. Het wordt vaak gebruikt voor meubels en vloeren vanwege zijn duurzaamheid, omdat het met de juiste zorg generaties lang mee kan gaan. Eikenhout heeft ook een tijdloze schoonheid die een klassieke, gezellige uitstraling geeft aan elke kamer waarin het wordt gebruikt. Dit maakt eiken een populaire keuze voor huiseigenaren die warmte en karakter aan hun huis willen toevoegen. Bovendien is eikenhout vrij makkelijk verkrijgbaar, waardoor het niet zo moeilijk is om bijvoorbeeld via houtindetuin.nl tuinhout van eikenbomen te bestellen voor een bepaalde klus.

Douglas hout

Ten tweede is er momenteel veel vraag naar Douglas hout. Dit komt doordat het een veelzijdige en duurzame houtsoort is. Het kan worden gebruikt voor constructieve binnen- en buitentoepassingen, waardoor het ideaal is voor een verscheidenheid aan bouwprojecten. Bovendien maakt de verhouding van de sterkte en het gewicht het een ideale keuze voor bijvoorbeeld timmerhout en spanten. De natuurlijke schoonheid van het hout voegt ook esthetische waarde toe aan elk project. Bovendien is Douglas hout van nature bestand tegen rotting en is het gemakkelijk om mee te werken, waardoor het een hoogwaardig materiaal is voor vele soorten projecten.

Bamboe

Verder is bamboe momenteel erg in trek omdat het een hernieuwbare bron is die gemakkelijk gekweekt en geoogst kan worden. Het heeft veel gewenste eigenschappen zoals dat het licht, sterk en duurzaam is. Bamboe kan ook snel worden geoogst en kan in veel verschillende klimaten over de hele wereld groeien, waardoor het een kosteneffectieve en duurzame keuze is voor bouwmaterialen. Bovendien is bamboe van nature bestand tegen ongedierte, schimmels en meeldauw, waardoor het een geweldige optie is voor meubels of andere voorwerpen die binnenshuis worden gebruikt.

Mango hout

Tot slot is er momenteel vraag naar mangohout. Dit komt doordat het een duurzame en aantrekkelijke soort hardhout is. Het wordt geoogst uit plantages en is niet bedreigd zoals veel andere houtsoorten. Tevens is het zeer goed bestand tegen rot en bederf, waardoor het een ideale keuze is voor buitenmeubilair of andere voorwerpen die kunnen worden blootgesteld aan de elementen. Bovendien heeft mangohout een uniek nerfpatroon en kleur, waardoor het een esthetisch aantrekkelijke keuze is voor meubels of andere voorwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer