Ga naar hoofdinhoud

Chalet ‘drijfhout’

In Canada staat het ‘chalet du Bois Flotté’ (vrij vertaald ‘chalet drijfhout’). Ceder is gebruikt voor de gevelbekleding.

Het chalet ligt aan de Malbaie rivier en inspiratie voor het project komt van de allereerste huizen ooit gebouwd in de St. Lawrence vallei, met hun karakteristieke rechte vormen en puntdaken.

Opbouw

Twee gebouwen komen in een hoek van 90 graden samen in een simpel en rustiek ontwerp. De stalen dakbedekking loopt gedeeltelijk door naar de muren en wordt mooi doorbroken door de ceder bekleding van de topgevels. Door oxidatie met de zilte zeelucht zal het ceder langzaamaan een zilveren tint krijgen die kenmerkend is voor huizen aan zee.

Op de plek waar de twee gebouwdelen samenkomen kunnen de bewoners via een terras het terrein op. Grote ramen zorgen voor een indrukwekkend uitzicht over het omringende gebied.

Huize drijfhout

In het chalet is door architect Boom Town voor een minimalistische aanpak gekozen. Betonnen platen creëren een split-level op de begane grond en de hele westkant van het chalet wordt gedomineerd door beglazing, wat een intieme connectie met het landschap oplevert.

(Foto’s: Maxime Brouillet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer