Ga naar hoofdinhoud

Duinhuis op palen in Maine

Aan de kust van de Amerikaanse staat Maine is een met ceder beklede woning op palen gebouwd.

Volgens de firma Caleb Johnson Studio is voor de constructie op palen gekozen zodat het landschap onder het huis ‘door kan stromen’. De woning staat op een terrein vlakbij de Atlantische kust.

Inspiratie

Het huis is ‘In the Dunes’ gedoopt en gebouwd in de plaats Wells in het zuiden van Maine. Het is zo ontworpen dat het goed tussen het landschap en de overige bebouwing past. ‘Dit huis is geïnspireerd op de locale kustbebouwing die verspreid is langs de kust van Maine’, aldus Caleb Johnson Studio.

Het gebouw is volgens de firma simpel gehouden qua geometrie en is zo ontworpen dat het optimaal gebruik maakt van het uitzicht op de zee en de moerassen.

Opbouw

Het huis bestaat uit twee delen met spitse gevels, verbonden door een centraal trappenhuis met een plat dak. Om de kans op schade bij overstromingen te verminderen is het huis op houten palen en een betonnen onderlaag gebouwd. Het open gedeelte onder het huis doet dienst als parkeerplaats.

Op de begane grond van het huis bevindt zich het woongedeelte en een slaapkamer. Vanuit de keuken biedt een glazen schuifdeur toegang naar buiten. Op de eerste verdieping bevinden zich kantoren en twee extra slaapkamers.

Bekleding

Bovenop het huis is metalen dakbedekking aangebracht en de buitenmuren zijn betimmerd met ceder. Beide materialen zullen naar verloop van tijd nog wat verweren. De kozijnen zijn van donker metaal, wat mooi contrasteert met de lichte gevelbekleding.

(Foto’s: Trent Bell)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer