Ga naar hoofdinhoud

Duitse basisschool Rahewinkel

Basisschool Rahewinkel, in het Duitse Hamburg, maakt goed gebruik van hout. Het meubilair en de latten in het centrale atrium zijn van lariks gemaakt. De houten gevel bezorgt het schoolgebouw een unieke uitstraling.

Het nieuwe gebouw is ontworpen door de Hamburgse tak van PBR (Planungsbüro Rohling AG), met externe zonwering van Warema.

Vleugels

Het gebouw kent vier vleugels in een kruisvormige opstelling. In het centrum bevindt zich een twee verdiepingen tellend forum met een glazen dak. Het forum kan als pauzeruimte en feestzaal worden gebruikt.

Indeling

De structuur van het gebouw is zo opgezet om oriëntatie van de kinderen gemakkelijk te maken. De voorschoolse en gemeenschappelijke ruimtes bevinden zich op de begane grond en de hogere groepen bevinden zich op de eerste verdieping, samen met een bibliotheek en speelruimte.

(Foto’s: Warema)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer