Ga naar hoofdinhoud

Ecologische houtbouw in Frankrijk

In het Franse Toulouse wordt een voormalig industrieterrein omgetoverd tot een houten complex met appartementen, kantoren en recreatieve voorzieningen.

Het project is ‘Cartoucherie Wood’art’ gedoopt en bedacht door architectenbureau Dietrich Untertrifaller. Volgens het ontwerp wordt het 13.000 m2 grote terrein verdeeld in twee stukken. In het oosten verrijst een tien-verdiepingen-tellende hoteltoren, met ten westen daarvan de woongebouwen, met 3.100 appartementen.

Groen en hout

Alle gebouwen die onderdeel zijn van het project zijn onderling verbonden door een gemeenschappelijk groen voetstuk, met winkels en openbare voorzieningen.

Het hotel is opgebouwd uit geprefabriceerde houten modules. Ook de vloeren en wanden in de woongebouwen bestaan uit geprefabriceerde houten elementen.

Snel en klimaatvriendelijk

Volgens het architectenbureau heeft de houten prefab-constructie als voordeel dat de bouwtijd verkort wordt en er ook goed op kosten wordt bespaard. Daarnaast heeft deze constructie ook een positief effect op de energiecijfers en het binnenklimaat.

Ook in de lobby van het hotel, op de gevels, plafonds en balkons wordt hout gebruikt. Dit zorgt voor een aangename sfeer en een comfortabele uitstraling.

Het complex zit momenteel in de implementatieplan-fase. Vanaf 2020 wordt gestart met de bouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer