Ga naar hoofdinhoud

Het gebroken huis – verbonden door een loopbrug

Een compact tweede huis in een bosrijk perceel voor Mount Orford, in de Eastern Townships. Dat was de wens van de klant die hiervoor een perceel van een hectare uitzocht in het heuvelachtige landschap. Het eindresultaat is een compacte woning uit twee delen die zijn verbonden door een loopbrug. Door het fysieke onderscheid is de privacy in beide delen gewaarborgd.

In het grootste deel van het huis zijn de woon- en slaapruimtes ondergebracht. Het kleinere deel herbergt functionele ruimtes zoals een werkplaats en een logeerkamer annex zolder met een eigen badkamer. De oriëntatie van het huis is voornamelijk bepaald door het gewenste uitzicht op de Mount-Orford. Het is zodanig gekozen dat de kleinere ramen schilderijtjes lijken en de brede panoramische beglazing een volledig zicht geeft op het landschap.

De architect NatureHumaine koos voor een strakke vormgeving in combinatie met een natuurlijke uitstraling. Zo is het puntdak vrij van ieder uitsteeksel, is een raamstijlloze glazen hoek met siliconenvoegen gecreëerd en zijn de raamopeningen eveneens zonder frame uitgevoerd.

De natuurlijke uitstraling aan de buitenkant is gerealiseerd door hout op de gevels aan te brengen. Hetzelfde hout is gebruikt voor de twee meter brede buitendoorgang die een doorkijk biedt tussen de twee woningedelen door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer