Ga naar hoofdinhoud

Het Smartware CLT-gebouw

Architectenbureau Vertical Studio ontwierp Het ‘Smartware CLT gebouw’ dat zich tussen de Hongaarse stad Oradea en het dorp Săldăbagiu de Munte bevindt. De klant is een toekomstgericht IT-bedrijf dat een focus heeft op kleine groepen die optimaal met elkaar samenwerken.

Het kantoorgebouw bestaat uit verschillende delen die zich op vier verschillende niveaus bevinden. Deze niveaus worden bepaald door de natuurlijk gevormde plateaus in het landschap waarop ook verschillende boomgaarden zijn aangelegd. Op deze manier gaat het gebouw op een natuurlijk manier op in het landschap.

Net zoals de teams met elkaar samenwerken aan één thema, liggen de verschillende delen van het kantoor rondom een kleine privé binnenplaats. Daarbij wisselen laagbouw private ruimtes en grotere openbare ruimtes elkaar af. Tussendoor bevinden zich terrassen die de overgang vormen tussen de werkruimtes en groene buitenplatforms.

De ogenschijnlijke eenvoud van de ruimtes en de warmte van de materialen is onder meer te danken aan het CLT (Cross Laminated Timber) bouwsysteem. De architect koos voor dit systeem vanwege structurele flexibiliteit en snelheid van bouwen in combinatie met de lage impact op het milieu. Zo zijn hiermee de grote ruimtelijke openingen gerealiseerd die bovendien voldoen aan alle brandbeveiligingsregels.

De bouwconstructie is internationaal gecertificeerd volgens de energiezuinige bouwnorm door PHI LOW ENERGY BUILDING, ID 6605.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer