Ga naar hoofdinhoud

Hotelkamers tussen de bomen

Peter Pichler Architecture heeft ontwerpen gepresenteerd voor boomhuizen in de Italiaanse Dolomieten. Spar en lariks geven de huizen een unieke uitstraling.

Met scherpe puntdaken en zwarthouten bekleding hebben deze boomhuizen een unieke uitstraling. Ieder huisje wordt ingericht als luxe hotelkamer. Het zijn hotelkamers met twee niveau’s, die door hun ontwerp een sterke link hebben met de natuur.

Relatie mens en omgeving

Peter Pichler Architecture gelooft dat de toekomst van het toerisme gebaseerd is op de relatie tussen de mens en zijn omgeving. ‘Het project is bedacht als een ‘onthaastende’ vorm van toerisme, waarbij natuur en de integratie van architectuur hierin een primaire rol speelt’, aldus een woordvoerder.

Boomhuizen

De boomhuizen hebben elk een oppervlak tussen de 35 en 45m2. Elk huisje heeft dezelfde puntige vormen aan de onderkant en aan de bovenkant. Het hout wat gebruikt wordt voor veel van de structuur en bekleding wordt lokaal gewonnen uit spar en lariks. De gevelbekleding wordt zwart gekleurd om meer in de omgeving op te gaan. Binnen de huisjes zorgt onbehandeld spar voor een warm gevoel.

Elk huisje rust op een kleine betonnen fundering, met extra structurele ondersteuning door de grote glazen muren.

(Afbeeldingen: Peter Pichler Architecture)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer