Ga naar hoofdinhoud

Huis van de krekels

Enkele kilometers buiten het centrum van Cuneo (Italë), staat een huis dat ‘het huis van de krekels’ wordt genoemd. De woning ontleent zijn naam aan de vele krekels die te horen waren toen het gezin met de architect Dario Castelliona voor het eerst de locatie bezochten.

De woning staat op een zonnige helling en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Ideaal voor een jong stel met twee kinderen dat deze locatie dan ook met alle zorg heeft uitgekozen.

Het gezin had de wens om de belangrijkste woonfuncties op één grote verdieping beschikbaar te hebben. Omdat hiermee de kans bestond dat de woning wel erg pompeus zou worden, heeft de architect het volume opgesplitst in een dag- en een nachtdeel. Vergelijkbaar met de omliggende huizen. Het dagdeel is voorzien van een groot aantal ramen en heeft een kleine veranda aan de zuidkant. Het slaapgedeelte is meer gesloten. Een derde woonblok  creëert een kleine binnenplaats.

Het hele huis is gebouwd in hout. Zo is de isolatie van houtvezel en zijn de externe coatings op het dak gemaakt van hout geïmpregneerd met een donkere kleur. Hiermee past de woning optimaal bij de omgeving en het landschap. Ook in het interieur is het nodige hout toegepast in onder meer de vloeren en plafonds.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer