Ga naar hoofdinhoud

Juryleden Amsterdamse Architectuur Prijs 2019 bekendgemaakt

Architectuurcentrum Amsterdam heeft de juryleden van De Amsterdamse Architectuur Prijs (A.A.P.) bekendgemaakt. Deze vak- en publieksjury buigt zich over de vraag welk bouwproject in aanmerking komt voor het winnen van de A.A.P. 2019.

In 2018 zijn er 128 gebouwen en projecten binnen de gemeentelijke grenzen van Amsterdam opgeleverd. Van kantoren tot woningbouw, en van hotels tot infrastructuur. Van nieuwbouw tot transformatie en renovatie. Op een nader bekend te maken datum zal de jury de winnaar van de Amsterdamse Architectuur Prijs 2019 onthullen.

Vakjury

De vakjury van de twaalfde editie van de Amsterdamse Architectuur Prijs bestaat uit Donna van Milligen Bielke (zelfstandig architect), Nicole Maarsen (Chief Investment Officer/ Directie Vastgoed bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance) en Aart Oxenaar (architectuurhistoricus).

Publieksjury

Tijdens de jurydag reist de publieksjury mee om vanuit het oogpunt van de Amsterdammer en de gebruiker een eigen oordeel te vellen en de publieksprijs uit te reiken. Uit ruim 25 motivatiebrieven zijn deze drie enthousiaste Amsterdammers geselecteerd: Kiek Bigot (voormalig docent Frans), Tom Fresen (voormalig directeur gezondheidscentra in Diemen) en Anja Sijben (kunstenaar en schipper).

Anja over haar deelname: ‘Als kunstenaar ben ik geïnteresseerd in vorm en uitstraling. De lijnen, de gebruikte materialen (wat zijn de innovaties in materiaal en ontwerp?) hoe gaan we in de stad om met leefbaarheid? Allemaal thema’s die me boeien. Het mogen jureren en daarmee feedback geven aan de architectonische beleving vanuit de burger zou een eer voor me zijn.’

A.A.P.

De Amsterdamse Architectuur Prijs (A.A.P.) is een prijs voor architect én opdrachtgever en is een initiatief van Architectuurcentrum Amsterdam. Doel van het evenement is om de belangrijkste ontwikkelingen in kaart te brengen, de waarde van architectuur te vieren en een netwerkevenement te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer