Ga naar hoofdinhoud

Micro woontoren Slim Fit

Ana Rocha architecture heeft een micro woontorentje van 50 m2 ontworpen. Het torentje neemt met zijn kleine ‘voetafdruk’ minder plek in dan twee parkeerplaatsen.

Het concept van Ana Rocha is bedacht als antwoord op de stedelijke verdichting. Het moet een plek zijn waar de groeiende groep werkende singles kunnen wonen die locatie verkiezen boven omvang. Vorig jaar is in Almere het eerste exemplaar opgeleverd.

Drukke steden

Nederland is klein en vooral rond de grote steden flink volgebouwd. Veel Nederlandse steden groeien flink, maar in de binnenstad zijn vaak nog vele onbenutte terreinen te vinden. ‘Slim Fit’, zoals deze conceptwoning heet, is ontworpen om naadloos deze ruimte op te vullen.

Flexibel

Het woningconcept kan vrijstaand, geschakeld of als tussenwoning tussen bestaande bebouwing worden geplaatst. Dankzij de positionering en het ontwerp van de raamopeningen wordt lichtinval, natuurlijke verwarming/verkoeling en uitzicht ten volle benut.

Het kook- en eetgedeelte bevindt zich op de begane grond, wonen en ontspannen op de eerste verdieping en slapen en verzorgen op de tweede verdieping.

In de trap die de verdiepingen met elkaar verbindt is een (boeken)kast geïntegreerd. In de trap zijn eveneens schuifpanelen geïntegreerd, die de ruimtes t.b.v. klimaat of privacy kunnen afsluiten.

(Foto’s: Ana Rocha Architecture)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer