Ga naar hoofdinhoud

Modulaire basisschool Klein Amsterdam opgeleverd (video)

In Amsterdam-Noord staat een uniek schoolgebouw voor basisonderwijs. Het gebouw is namelijk vervaardigd uit verplaatsbare houtmodules.

In samenwerking met SeARCH Architecten en de school zelf heeft De Groot Vroomshoop de bouw van de school op zich genomen. Er moest een oplossing gezocht worden voor het feit dat de definitieve kavel pas over een paar jaar beschikbaar is.

Modulair ontwerp

Om het gebouw toch nu al in gebruik te kunnen nemen is toen gekozen voor een modulair en verplaatsbaar concept. De Groot Vroomshoop heeft speciaal voor dit doel houten modules ontwikkeld die verplaatsbaar zijn, maar toch niet onderdoen voor hout van permanente kwaliteit.

Flexibel

De houtmodules zijn 100% circulair geproduceerd en eenvoudig te plaatsen en verplaatsen. Daarnaast kan er ook flexibel worden uitgebreid. Hierdoor kan de gebruiker inspelen op groei, krimp, of een andere huisvestingsbestemming. Na de gebruiksperiode kan het hout ook worden hergebruikt voor andere doelen.

Leren en enthousiasmeren

Tijdens het bouwen is het concept ook ingezet als leermiddel voor de schoolkinderen. Er werd een maquette ontwikkeld van het schoolgebouw die leerlingen zelf in elkaar mochten zetten. Zo leerde de nieuwe generatie hoe eenvoudig het is om dit gebouw te plaatsen én dat het ook heel snel weer kan worden verplaatst.

Foto’s: SeARCH Architecten en De Groot Vroomshoop)

Eén reactie op “Modulaire basisschool Klein Amsterdam opgeleverd (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer