Ga naar hoofdinhoud

Oostenrijks hotel met houten modules

Hotel Bauhofstrasse in Oostenrijk bestaat voor een groot gedeelte uit houten modules die in Oostenrijk zijn geproduceerd. Deze manier van bouwen is niet alleen efficiënt, maar is bovenal ook ecologisch verantwoord. En de besparing in bouwtijd is ook mooi meegenomen.

VON M Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van het hotel met houten modulesysteem. De buitenkant van het hotel geeft het vele hout aan de binnenkant niet prijs, omdat het bekleed is met witte vezelcementplaten. Het gebouw telt vier verdiepingen. De bar en de bistro van het hotel geven uitzicht op de stad.

De houten modules waaruit de 55 hotelkamers bestaan, werden naar Ludwigsburg vervoerd en binnen vijf dagen geïnstalleerd. De modules bestaan uit kruislaaghout dat in de fabriek computergestuurd op maat werd gezaagd. Het hotel heeft een betonnen trap die zorgt voor versteviging. Voor de verdere interieurafwerking is metaal en beukenhout gebruikt. In totaal werd 440 kuub hout gebruikt. Daardoor werd het hotel een CO2-neutraal gebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer