Ga naar hoofdinhoud

Uitbreiding Hotel Tórshavn

Voor Hotel Tórshavn, in de gelijknamige hoofdstad van de Deense Faeröer, is een grotachtige uitbreiding ontworpen. Het ontwerp is een knipoog naar de grotten aan de kust van de Deense eilandengroep.

De Deense studio Henning Larsen is verantwoordelijk voor het unieke concept. Het wordt een uitbouw voor het bestaande hotel, waarmee het groeiend aantal bezoekers die de eilanden bezoekt kan worden opgevangen.

Ontmoetingsplaats

Het totaaloppervlak van de uitbreiding zal 4500 m2 bedragen en bevat ook een publiekelijk toegankelijke foyer. Deze ruimte is bedoeld als ontmoetingsplaats in het hart van Tórshavn.

Osbjørn Jacobsen, partner bij Henning Larsen: ‘We keren terug naar het originele idee van een ‘grand foyer’ als een manier om identiteit op straatniveau te creëren.’ Ook geeft Jacobsen aan dat het een manier is om verbinding te maken met de stad.

Grotten

De uitbreiding van Hotel Tórshavn ligt boven een grote betonnen trap, die twee van de hoofdstraten van de stad met elkaar verbindt. De foyer wordt over deze trap gebouwd, wat een serie aan split-levels oplevert, die worden omgeven door de grotachtige muren, bekleed met houten panelen.

‘In onze zoektocht naar een symbool van een open, actieve ontmoetingsplaats voor de foyer, haalden we onze inspiratie uit de zeegrooten aan de Faeröer kust, die een opvallend kenmerk van ons landschap zijn’, aldus Jacobsen.

Vleugel

Boven de uitbreiding wordt een nieuwe vleugel van het hotel gebouwd, waardoor er ongeveer 100 kamers bij komen die de overnachtingscapaciteit van de stad flink verhogen. De kamers bevatten glazen wanden aan de straatkant en gebruiken veel houten panelen en parketvloeren.

Het hotel is ook van plan om bestaande hotelkamers te renoveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer