Ga naar hoofdinhoud

Winnaars Häuser Awards 2019 bekendgemaakt

De jaarlijkse prijsuitreiking door tijdschrift Häuser heeft weer wat mooie winnaars opgeleverd. Ook dit jaar is er veel hout gebruikt door de winnaars.

De Häuser Awards gaan ieder jaar naar de beste eengezinswoningen toe. Dit jaar was het thema ‘In de traditie van het moderne’. Er werd dus specifiek naar woonhuizen gezocht die de tijdgeest van het nieuwe bouwen verder brengt en op eigenzinnige wijze wordt geïnterpreteerd.

Winnaars

De jury koos de volgende drie winnaars uit de lijst met inzendingen:

1e prijs
Haus Späckhuggaren in Kärna (Zweden)
Architect: Bornstein Lyckefors Arkitekter (Göteborg)

De jury prees dit eenvoudige kubusvormige, roestrode houten huis vooral vanwege de intelligent ontworpen plattegrond. Ook de eigentijdse vormgeving en de ‘Sweden Red’ houtconstructie werden geroemd.

2e prijs
Haus Corneille in Keulen (Duitsland)
Architect: Corneille Uedingslohmann Architekten (Keulen)

De mooie combinatie tussen jaren ’50 styling en moderne elementen werd door de jury genoemd als voornaamste reden voor deze tweede prijs.

3e prijs en prijs voor beste exterieur
Maison Cubiste in Parijs (Frankrijk)
Architect: Moussafir Architectes Associés (Parijs)

Moussafir Architectes liet hier volgens de jury zien dat zelfs in stedelijke omgevingen een individuele behuizing mogelijk is. De combinatie van de drie woningen, groene achtertuinen en de unieke woon- en open ruimte werden door de jury geprezen. Daarnaast ging er nog een prijs voor beste interieur naar Haus Trausner / Tschaikner in Schärding (Oostenrijk), van architectenbureau LP Architektur (Oostenrijk).

Prijzen

De eerste, tweede en derde prijs leverden de winnaars respectievelijk 7.000, 5.000 en 3.000 euro op. Het beste interieur was goed voor een opbrengst van 2.000 euro. Naast de prijs (en de eer) werden de aannemers van de beloonde woningen gehonoreerd met een bonus van €1.000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer