Ga naar hoofdinhoud

Hans Christian Andersen Huis in hout en glas

hedges envelop buildings. Image kengo kuma associates & Cornelius Vöge, masu planning

Het Japanse architectenbureau Kengo Kuma Associates maakte het ontwerp voor het nieuwe museum in Odense (DK) ter ere van de schrijver Hans Christan Andersen. Het wordt een elegante constructie van hout en glas die naadloos overgaat in de weelderige groene tuinen. Met een combinatie van architectuur, landschaps- en tentoonstellingsontwerp zal de museumbezoeker worden ondergedompeld in Andersens sprookjeswereld. De nieuwste technologieën en designconcepten worden ingezet om alles met elkaar te verbinden, waardoor de grenzen tussen realiteit en illusie soms volledig lijken te vervagen

Museum Hans Christian Andersen Hus Kengo Kuma Assiates architect

De architecten hebben zich laten inspireren door het sprookje ‘De Tondeldoos’. Hierin onthult een magische boom een ondergrondse wereld. “Het idee achter het ontwerp evenaart Andersens methode waarbij een kleine wereld zich opeens ontplooit tot een groter universum,” aldus Kuma.

Ronde gebouwen van glas en hout zijn aan elkaar geschakeld als een ketting en de golvende muren van groen vormen de tuin en markeren de ondergrondse tentoonstellingsruimten. De totale oppervlakte van het museum en de tuin is 12.600 vierkante meter.
De bouw is nog in volle gang, in de zomer van 2021 opent het museum haar deuren

Museum Hans Christian Andersen Hus Kengo Kuma Assiates architect
HCA Hus in aanbouw. Foto Ard Jongsma, Stillwords

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer