Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Dinsdag 6 december 2016

Miljarden voor bijstook biomassa

 

RWE heeft subsidie gekregen voor de bijstook van biomassa. Dat maakt het Duitse nutsbedrijf maandag bekend. Het bedrijf wil niet zeggen hoeveel staatssteun het ontvangt, zo schrijft FD.nl.

 

Omdat nog niet alle subsidieaanvragen voor duurzame energie (SDE+) zijn toegewezen, wil RWE verder geen bedragen melden. Subsidies voor bijstook hebben een looptijd van acht jaar. In de afgelopen 'voorjaarsronde' kreeg Essent, onderdeel van het Duitse RWE, al 1,2 miljard euro subsidie voor de bijstook in de Amercentrale.
Door de subsidie zal in 2020 de Amercentrale in Geertruidenberg voor 80% draaien op biomassa. De kolencentrale van RWE in de Eemshaven zal 15% van de energie opwekken met biomassa.
Subsidie voor bijstook van biomassa is controversieel. Het is staatssteun die energiemaatschappijen ontvangen om houtsnippers te verbranden in hun kolencentrales. Vaak worden die snippers aangevoerd uit Noord-Amerika.
Uit een studie van onderzoeks- en adviesbureau CE Delft, uitgevoerd in opdracht van energiemaatschappij Eneco en natuurorganisatie Natuur & Milieu, bleek dat de doelen uit het Energieakkoord ook zonder bijstook van biomassa haalbaar zouden zijn. Daarnaast is de CO2-reductie bij de bijstook van biomassa relatief gering. (bron: het Financieele Dagblad)

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Hoogbouw bestaande uit 100% hout is kansloos!'
Stem & reageer Lees de uitslag