Ga naar hoofdinhoud

Buren klagen over handelaar in kastanjehout

De Raad van State buigt zich over een zaak tegen houthandelaar Smetsers in Hilvarenbeek. Omwonenden spreken van gevaarlijke verkeerssituaties, zo meldt het Brabants Dagblad.

Houthandelaar John Smetsers hoopt zijn internethandel in kastanjehout, aan de Esbeekseweg in Hilvarenbeek, tot aan zijn pensioen eind 2027 voort te mogen zetten. Dit liet hij woensdag weten tijdens de zitting bij de Raad van State. De zaak werd aangespannen door een naburige familie. Het gezin vindt het heel gevaarlijk dat bij Smetsers grote vrachtwagens enkele keren per week hout komen laden of lossen. Ze staan in de berm en half op de zeer smalle weg.

Smetsers kreeg in 2018 van de gemeente een tijdelijke vergunning tot 2028 voor het exploiteren van een internethandel in hout. De vergunning is in strijd met het bestemmingsplan omdat het perceel aan de Esbeekseweg een woonbestemming heeft, maar uit humanitaire gronden besloot de gemeente de ondernemer te helpen.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant gaf eerder aan geen problemen te hebben met de vergunning, maar bepaalde wel dat de vrachtwagens overige verkeersdeelnemers niet mogen hinderen. De Raad van State doet binnen enkele weken uitspraak.

Lees HIER het hele artikel op BD.nl.

Eén reactie op “Buren klagen over handelaar in kastanjehout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer